De Kolibrie en Child Focus

De Uilenklas is begin deze week op stap gegaan naar de Kolibrie. Gelegen in het midden van het centrum van Peer op wandelafstand van onze school.  Je kan daar naar toe gaan als je chronisch ziek bent.  Er worden allerlei activiteiten georganiseerd: spelletjes spelen, knutselen,....lezingen en je kan er zelfs massages krijgen. Het was superfijn.

Dinsdagnamiddag is er iemand van Child Focus naar onze klas gekomen. We leerden hoe we op een veilige manier wachtwoorden kunnen instellen, te vertrouwen op een 'vertrouwenspersoon', maar nog zoveel meer (cyberpesten, naaktfoto's, telefoonnummer 116000, niet alles=waar) . 

Op donderdag heeft onze klas atelier gehad. Het 5de is naar muziek gegaan, het 6de had druktechnieken. We hebben met isomo gedrukt en dan dit overgebracht op een papiertje. Het 5de mocht hun eigen muziekinstrumenten meenemen en bespelen. Wat een talent!

Samen hadden we op vrijdag zwemmen en er is hard geoefend op de aquatische ademhaling. 

Tevens hadden we deze week een leuke manier om Frans in te oefenen:  de ene groep speelt een spelletje met de spelletjesouder terwijl de andere twee groepen Frans inoefenen met een leesouder Frans. Daarna wisselden we van groep zodanig dat iedereen in elke groep was geweest. We hebben zelfs een spelletje in het Frans gespeeld ! 

 

Verslaggever van de week: Luca

 

Reactie schrijven

Berichten: 0