Week 03/10 - De actieve 'doe' week

Maandag was een vrije dag. Even relaxen en niet eens gedacht aan school (Einar).  Een verlengd weekend!!!

Op dinsdag was het tijd voor een nieuwe schooldag.  Het vijfde kreeg onder andere een les over breuken en over vierhoeken.  Er werd hard gewerkt in de pakketten en het ging goed voor mij (Sanne).  Tevens deden er enkele hoekenwerk. En dan was het tijd voor een leuk bezoek van een echte speurhond!  De hond heeft ons echt versteld doen staan. Hij gaf ons een demonstratie van zijn speurtalent.  Hij vindt blijkbaar ook legoblokjes terug die wij eerst in onze handen hadden gehad.  Deze blokjes die de hond vond, moeten we nu gebruiken in ons onderzoek van de First Lego League....daar moeten we nog even over nadenken hoe we dat gaan doen. Daarna had de Juf Laura (de druk- en teken Juf) een leuke opdracht voor ons. Ze leerde ons eerst een wasbeer tekenen.  En als de tekening klaar was werkten we deze af met houtskool . Dat gaf een mooi resultaat.

Op woensdag een rustige dag met eerst een les Frans  - contact 4 - en daarna stille werktijd.  Iedereen werkt dan in stilte en enkel vragen aan Arianne mogen gesteld worden.

Op donderdag tijdens de les zedenleer hadden we het over kinderrechten. Wat er weet op het programma stond tijden de les van wiskunde van Arianne zijn we even vergeten ...oeps.

Vrijdag tijd voor turnen: handbal.  We hadden veel energie en die konden we wel kwijt tijdens deze les.  Er waren zelfs enkele rode handen....wat kunnen sommigen hard gooien.

Na deze actieve les verbeterden we de oefeningen van Frans.  In de namiddag is de schrijver Erik Persoons komen kijken hoe ver we stonden met onze teksten voor het boek.  Met al onze teksten was hij zeker tevreden!  We mogen alles doormailen en dan zal hij trachten al onze ideeën te verwerken. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Het was een topweek!

 

Verslaggevers van de week: Sanne en Einar

 

Reactie schrijven

Berichten: 0