Week 26/09 - alles in teken van .....FIRST LEGO LEAGUE !!!!

Deze week zijn we op dinsdag gestart met de nieuwe wedstrijd van First Lego League.  De nieuwe opdrachten, missies zijn interessant.  Ze hebben allemaal te maken met dieren. Eerste kennismaking geslaagd! 

Het opbouwen van het geheel is gestart.  Met z'n allen zijn we de houten bak gaan halen.  Deze vormt de basis waarin de mat past. Op deze mat wordt alles in Lego opgebouwd. De klas is in twee groepen ingedeeld voor deze wedstrijd.

Maar niet alleen dat stond deze week op het programma.  We hebben ook nog aan onze teksten gewerkt. Weet je het nog? We zijn samen met de schrijver Erik Persoons een boek aan het schrijven.  Op woensdag hebben we vlijtig verder gewerkt. Enkele leerlingen zoals Tuur en Espen waren al klaar met hun tekst en hebben verder gebouwd met Lego. Alle vrije minuten worden gespendeerd aan de wedstrijd :-)

Natuurlijk stonden er ook 'gewone' lessen op deze week.  Zo was er woensdag ook tijd voor  Frans met op vrijdag wederom een toets van contact 3.

Onze persoonlijk onderzoeken zijn eveneens afgerond. Samen met Vincent en Irwan deed ik (Einar) een onderzoek over 'luchtdruk'.  We zullen onze onderzoeken in de loop van volgende weken nog in groep presenteren aan de klas.

 

Een drukke week in het teken van DE wedstrijd van het jaar :-)

 

Verslaggevers van de week: Einar en Sanne

 

Reactie schrijven

Berichten: 0