week 10/10 - Fijne toetsen :-)

Maandag:

Na de praatronde was het tijd voor een nieuwe toets Frans contact 4.  Het ging best wel goed voor mij (Sanne). In de wiskundeles ging het in het zesde over gelijkbenige driehoeken tekenen. Het vijfde heeft een extra instructie gekregen over het pakket (IZW).  Namiddag was het eindelijk dan weer tijd voor DE wedstrijd First Lego League (FLL).

Dinsdag:

Een hele boterham: Nederlands, wiskunde en werken in het pakket!  Namiddag de beloning FLL: werken aan het onderzoek en programmeren in de verschillende groepen.  Vooral het programmeren hebben we gedaan deze namiddag. Een aantal missies zijn al geslaagd.

Woensdag:

Wederom op het programma les Frans. Na de speeltijd toets Zintuigen. Voor mij ging het goed (Sanne)!

Donderdag: Vooral aan het IZW gewerkt deze dag. Het vijfde kreeg een instructie over tabellen en grafieken. Het zesde kreeg een herhaling over optellen en aftrekken met kommagetallen.

In de namiddag was het tijd voor de presentaties van onze onderzoeken. Vier groepjes zijn al aan de beurt geweest. De anderen komen volgende week aan de beurt.

Vrijdag:

Tijdens de les turnen hebben we wedstrijdjes badminton gespeeld.  Opslaan is best moeilijk.  Namiddag muzische vorming op het programma: stop motion filmpjes en grafische kunst (de groepen zijn gewisseld tov vorige keer). Maar omdat het vrijdag een speciale dag was voor Flo - het was exact 1 jaar geleden dat haar vader overleed - hebben we tijd gemaakt om ook een speciaal project samen met Flo te doen. Het werd een creatieve namiddag met Flo en enkele vrienden/vriendinnen.

We hebben allerhande puzzelstukjes gemaakt die we schilderden.  Dan hebben we deze puzzelstukjes op drie fotokadertjes geplakt. In deze fotokaders heeft Flo foto's geplaatst die ze zelf had uitgekozen.  In het kleinste kadertje hebben we een zelfgemaakt gedichtje geplaatst.  In het inloophuis de Kolibrie hebben we dan bij een hapje en een drankje een liedje gezongen.  De kadertjes zijn daar opgehangen als herinnering aan de papa van Flo, Paul. 

 

Verslaggever van de week: Sanne en Nore

 

Reactie schrijven

Berichten: 0