Bijna herfstvakantie!

Maandag: Het zesde startte met wiskunde: onregelmatige breuken.  Het vijfde kreeg een herhaling van de lessen Frans: contact 1 tem 4. Daarna ook nog wiskunde voor het vijfde met cijferen, maal en delen met kommagetallen.

Namiddag stond de FLL op het programma. De groep van de bijen (ik, Nore, zit in deze groep) heeft verder gewerkt aan het onderzoek en plant een uitstap naar een imker binnenkort.

Dinsdag; Het vijfde startte met wiskunde vandaag : veelhoeken.  Daarna hebben we samen een dictee over WP 1&2 gemaakt.  Dan het leuke deel van de dag: toneel!  Het ging over een meisje Fien. Fien wou wielrenner worden maar dit niet mocht van haar mama. De vriendin van Fien verhuisde naar Peer, ver weg van de woonplaats van Fien. Fien kon er niets anders op bedenken dan te fietsen van haar woonplaats in Nederland naar Peer. Grappig verhaal en leuke uitbeelding.  1 persoon deed drie mensen na in hetzelfde toneel.!!! Enkel door het uitdoen van kleding of terug aandoen konden we weten wie er aan het woord was. Toch opletten geblazen om te kunnen volgen.

In de namiddag: creativiteit met drukken. Met aardappelstempels de pot of de grond stempelen.  De rest mocht je met andere technieken afwerken.

Woensdag: Wederom wiskunde op het programma voor ons allebei.  Veelhoeken tekenen en procenten.  Daarna tijd voor IZW.  

Donderdag: Bezoek in het teken van FLL.  Een lerares van het PXL kwam ons uitleggen hoe we onze onderzoeken beter konden uitvoeren of meer specifiek. Leerrijk!  Dan even 'uitleven' met turnen. Een wedstrijdje basket onder de meisjes en onder de jongens.

Vrijdag: 's Morgens werkten we nog even door aan FLL.  Daarna gingen we zwemmen.  In het grote bad zijn we gestart met twee baantjes schoolslag. Daarna twee baantjes onder water. In de rij met gele ballen:  bij elke gele bal op de rug zwemmen en bij de laatste gele bal de vrije keuze: een salto onder water of ....  In de namiddag bij muzische vorming hadden we vrije werktijd: een tekening maken, toneel of andere. Ikzelf (Nore) heb samen met Jasmine en Elena een toneel gemaakt. 

 

Verslaggevers van de week: Nore en Irwan

Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Inge (vrijdag, 28 oktober 2016 08:12)

    Zo te lezen is het een toffe en leerrijke week geweest! Fijne vakantie aan jullie allen. xxx

  • #2

    Pascale (woensdag, 09 november 2016 19:08)

    Waaaw van hard werken en bijleren gesproken !!! Goed bezig zou ik zeggen .