Pompoenen

Pompoenen kwamen de klas in, een hele praatronde hielden ze ons bezig en hé, daar kan je veel mee doen! 
We hebben ze gesorteerd volgens formaat, kleur, van klein naar groot, van dik naar dun.
We hebben ze gewogen door ze te vergelijken met ander materiaal in de klas.
We hebben ze gemeten in een rij maar ook rondom en gekeken welke dikker was en wat er in onze klas even rond was (zo kwamen ze tot de conclusie dat ikzelf blijkbaar toch dikker dan alle pompoenen die wij hadden...).
We vroegen ons ook af of ze drijven of zinken? We maakten er een turflijst van (10 dachten zinken en 4 drijven). Maar hé! Verrassing alom, kijk maar op de foto's =) 
Hoe ziet een pompoen er vanbinnen uit? En ziet een oranje, groene en witte pompoen er hetzelfde uit? We hebben het samen onderzocht en we zijn er een hele tijd mee bezig geweest. Nadien al de pitjes lospeuteren om te laten drogen (om in het voorjaar te planten) vonden we allemaal super leuk en het was dan ook een lange tijd muisstil tijdens de concentratie in de klas. 
We zouden koken met de pompoenen maar dat hebben we geparkeerd voor na de vakantie. 

Reactie schrijven

Berichten: 0