Onderzoek: technische proefjes

Statische elektriciteit

Naar aanleiding van een gesprekje, tijdens de praatronde, over vonkjes en schokken bij het uitdoen van je trui, springen op de trampoline of kussen van mama, hebben we enkele technische proefjes gedaan.

 

Groot was de verbazing dat je enkel met een ballon, papieren mannetjes kan laten springen. Of dat je met behulp van je lat en wat wrijving een papieren slang kan bezweren. We konden zelfs een waterstraal zo sturen, dat een glas dat er naast stond, gevuld werd.

 

Daarnaast probeerde we ook een lampje te laten branden en leerden we zo dat een elektrische kring altijd gesloten moet zijn als je wilt dat het lampje brandt.

 

Tenslotte waren er ook enkele 'vreemde' voorwerpen waar de kinderen het nut van mochten raden en voorstellen. Zo dachten sommigen dat een messenslijper een gereedschap was om gaatjes in de grond te doen voor zaadjes... en eigenlijk kan je dat hier prima voor gebruiken! 

Reactie schrijven

Berichten: 0