Spelletjesweek!

 Deze week veel te doen!  Zo hadden we tijdens het hoekenwerk een druk maar leuk 'spelletjesprogramma'.

Wiskunde - zesde jaar: Junglespeed .  Een leuk spelletje waarbij we al spelend breuken, kommagetallen en procenten onder de knie kregen. Het vijfde had dan weer de opdracht om naar de andere klassen te gaan om...????....ja ja,... schoenen op te meten! En wat deden we dan met al die gegevens?  Gemiddeldes berekenen en ook de mediaan. Een leuke en zeker minder saaie manier om iets aan te leren!

Voor taal hadden we dan weer Twister met woorden voor het vijfde.  Het zesde maakte een vrije tekst met aanhalingstekens over een vrij onderwerp.  Ik, Mila, had het over een uil die op zoek was naar een nieuwe boom in een bos waarvan alle bomen omgekapt waren!

Tijdens Frans is er met het ganzenbord geoefend -  être en avoir!  En bij taal kwam het spel woordenzoeker deze week ook nog aan bod.

Natuurlijk tijdens deze toetsenperiode, tussen de spelletjes door, twee toetsen: Frans (woensdag) en getallenkennis (donderdag). Dat was toch wat moeilijker dan verwacht....maar we deden ons best!

Donderdag mochten we onze schoen zetten en daar hoort natuurlijk een brief bij.  Iedereen schreef apart een eigen brief.  Het waren eerder grappige brieven. Als we eraan terug denken beginnen we al te lachen.

Natuurlijk mocht een mooie tekening niet ontbreken!

Vrijdagmorgen in de klas : alle tafels lagen letterlijk vol met lekkers.....snoep en koekjes allerlei....en die mochten we 's morgenvroeg al lekker oppeuzelen...niet allemaal natuurlijk.  We hebben er ook enkele voor de komende dagen laten liggen :-) En ja foto's trekken van al dat lekkers zijn we totaal vergeten...druk druk druk hé.

Het werd vrijdag een sportieve dag want we zijn gaan turnen èn zwemmen. Bij turnen was het tennis.  Dat was 'keileuk' vond ik , Joppe. Bij het zwemmen konden we ook nog eens al onze energie kwijt met veel waterpret. De onderwatercamera zijn we even kwijt (waar ligt die nu toch???) dus hebben we ook hier geen foto's kunnen maken.

In de namiddag (vrijdag)hebben we het bezoek van de Sint op maandag 5/12 voorbereid.  Espen en Sanne spelen beide gitaar en hadden deze meegebracht naar school. We zongen onder hun begeleiding het volgende lied: Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons ....ja de rest kennen jullie wel.

Zo sloten we deze week af met alweer mooie vooruitzichten voor maandag: de komst van de Sint in de klas.  Benieuwd wat hij heeft meegebracht?  

 

Verslaggevers van de week: Mila en Joppe

Reactie schrijven

Berichten: 0