Waar gaat onze pipi naartoe?

Na een toiletmoment kwam Marie de groep weer in en vroeg "Waar gaan het toiletpapier en mijn pipi eigenlijk naartoe wanneer ik doorspoel?" ...
Hé! Dat vroegen er zich wel meer kids af!

We hadden er een gesprek over maar we wisten het eigenlijk écht niet... Naar het toilet! We bekeken al de buizen, aan de toiletten maar ook aan de wasbakken. Al de buizen verdwijnen in de grond. We vonden ook een klein putdeksel bij de toiletten. Waar gaan die buizen dan naartoe in de grond? We gingen op zoek via internet en vonden een filmpje over ... het riool via schooltv. 

Na het bekijken van dat filmpje trokken we onze schoenen en jassen aan: we moesten zelf op zoek! Op de speelplaats en later op de straat zochten we naar bewijzen van deze 'riooldeksels'. We ontdekten allerlei soorten deksel en roosters. We zagen buizen die de grond in verdwenen ... Met al deze informatie gingen we terug naar onze klas. Om verder onderzoek te doen via filmpjes en het internet. Nadien bespraken we alles in groep en begrepen we de antwoorden op onze vragen. 

Ja.... ook pipi en kaka hebben het recht op een reisje ;) 

Reactie schrijven

Berichten: 0