DRUK MAAR VEEL FUN!

Op maandag startte de week met wiskunde, Nederlans en Frans.  Namiddag werkten we verder aan ons project: een gezonde geest in een gezond lichaam. We zijn gestart met de verschillende hoeken.  in één hoek hebben we alvast de voedingsdriehoek bekeken en zelf gemaakt...of eerder aangevuld.

Dinsdagochtend werden we al vroeg op school verwacht - 8h10. Er stond een bus klaar voor ons om te vertrekken naar de Ardennen!  We gaan langlaufen!!! Joepie...de meesten had dit nog nooit gedaan.  In de bus keken we alvast de film Safety First. Daar aangekomen was het vallen, opstaan, doorzetten maar vooral sneeuwpret en FUN! We konden kiezen tussen 3 en 6km.  Degene die veel vielen kozen voor 3km, de andere 'doorzetters' zagen 6km wel zitten :-) Een lange dag en iedereen was echt moe maar toch hebben we met kleine oogjes in de bus op de terugweg naar nog een film gekeken namelijk Ratatouille. 

Woensdag zijn we naar Grote Brogel geweest. Isis had voor ons een project over de heide voorbereid. In verschillende groepen mochten we actief alles ontdekken over de heide....jammer genoeg is er nog weinig echte heide. Vroeger was er echt veel meer heide dan nu.  Het was leuk en tijdens de pauze speelden we ook nog eens tikkertje.  Wat beweging hadden we echt nodig.

Donderdag was het tijd voor een les godsdienst of zedenleer. Het ging over de Damiaanactie. Er worden pennen verkocht deze week voor het goede doel.

Voor vijf en zes was het maar een uur les want we werden nog in Leopoldsburg verwacht in de Middenschool.  We kregen allen een Ipad les van Niels.  Het vijfde mocht zichzelf presenteren en gebruikte hiervoor het programma Pic Collage. Het zesde leerde Latijn met de Ipad. Er werd doorgeschoven zodanig dat alle groepen alle vragen van de bundel konden invullen. Een wederom leuke kennismaking met de 'grote' school.

Vrijdag was het na de turnles tijd voor een zwemles.  Tijdens deze les werden er veel baantjes gezwommen heb ik gehoord....wat er gedaan werd tijdens de turnles weet ik niet want jammer maar helaas was ik ziek...koorts...oeps.

Namiddag was het tijd voor muzische vorming. We werkten net zoals vorige week rond boembekkers in de ene groep en de andere groep deed een poging om papier tot leven te brengen. 

Een week zonder veel structuur maar wel FUN!

 

Verslaggever van de week: 

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Wim Vgw (dinsdag, 31 januari 2017 20:32)

    Goed bezig 'Uiltjes'!
    Een prachtig verslag over jullie avonturen.

    Volhouden!