Onderzoek

Wat een knappe en toffe onderzoekjes passeerden er deze week in onze klas. 
Zo bracht Sanne een kriebeldiertje mee en er waren meningsverschillen over wat ze nu juist bij had. We maakten een lijstje, zochten deze beestjes op en besloten in de kring dan wat er in het bakje zat: een duizendpoot! 
We zien de zon vaker verschijnen nu en vroegen ons af....wat is de zon eigenlijk? We zochten foto's op van de zon en keken naar een educatief filmpje: de zon is een heeeeel grote vuurbal, ver weg van ons en we kunnen er niet heen want dan zouden we helemaal smelten! 
Zo ontstond er een nieuwe vraag: hoe ziet een raket er uit?? Hetzelfde als een vliegtuig? Aaron, Sen en Dries legde zich toe op deze vraag. We zochten het samen op en zij vertelde het aan de groep, knap hoor! (ze hebben zelfs een grapje gemaakt, kijk maar op de foto én vonden een ruimteschip waar we misschien zelf ooit mee naar de ruimte kunnen reizen ;) ) 
We waren zo enthousiast dat ze zelf raketten wilden maken. We maakten er een knipoefening van, die ze helemaal zelfstandig kunnen uitvoeren, Dries en Aaron maakten een voorbeeld en anderen volgden. Mooi om te zien =)