DE DOEWEEK

Maandag :   GEEN SCHOOL  ( paasmaandag ) !!!

Dinsdag: Op uitstap : geothermie in Mol.  In de gemeente Mol hebben ze een gat geboord van 3,5km diep!  Een firma Vito gaat uit het water in de bodem - 130°C warm - energie halen. Een heel speciaal proces met onder andere ventilatoren... . Het gat hebben we helaas niet gezien omdat er een grote machine op stond.  We weten dat 1 gat schuin is geboord en het andere recht. Via een video kregen we zicht op het proces hoe ze de energie uit het water (gaan) halen.  Heel de gemeente Mol willen ze op deze manier voorzien van energie…..er hangt wel een prijskaartje aan van +/- 2000 euro per km….oeps best veel. 

In de namiddag heeft het 6de OVSG van techniek gehad en het 5de heeft gewerkt aan de fietskoffer.

Woensdag:  Na de praatronde is er een mevrouw (dezelfde als die van de uitstap dinsdag) naar de klas gekomen om uitleg te geven over afvalbeheer. Alle afval zijnde restafval, pmd, papier en karton kwamen aan bod. Na de speeltijd heeft heel de klas nog IZW en hoekenwerk gehad.

Donderdag: Tijdens zedenleer was er tijd voor een wedstrijd Belgiums Got Talent.  Daarna spelletjes (onder andere verstoppertje).  De winnaar van de wedstrijd is nog niet bekend.  Volgende week gaan we verder! Na de speeltijd instructie wiskunde. Het 5de: volgorde van bewerkingen . Het 6de: relatie inhoud gewicht en volume.

Na de middag was er weer tijd voor OVSG (6de) en de fietskoffer (5de).

 Vrijdag: We zijn gestart met 8 minuten duurloop tijdens turnen 's morgens. Daarna was er nog tijd om badminton te spelen.  Na de les turnen zijn we gaan zwemmen in Bree.  In de namiddag hebben we aan de dag van het kind gewerkt.  In groepjes hebben we aan verschillende optredens gewerkt – ssshhhtttt.......we verklappen nog niets. Hou alvast 21 mei 2017 vrij in jullie agenda!

 

Verslaggevers van de week: Nore en Sanne

Reactie schrijven

Berichten: 0