Te druk voor een verslagje van de voorbije twee weken

Deze week schrijf ik, Kathia (mama van Espen en wekelijkse begeleider van de blog ), de blog.... De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar hebben het druk...zeer druk.  De toetsenperiode is begonnen en dus zijn de kinderen deze namiddag allen hard aan het werk.  Het vijfde heeft deze namiddag de fietsenkoffer, het zesde maakt op de computer de ICT toetsen. En tussendoor (!?) wordt er ook nog een toets mondeling van Frans afgelegd....druk druk druk...  

Dit verslagje gaat over de voorbije twee weken. Wekelijks kom ik op maandagnamiddag maar op maandag 1 mei zijn alle kinderen thuis gebleven. Op De Dag van de Arbeid heeft iedereen vrijaf en dus ook onze kinderen.  Al wil dat niet zeggen dat iedereen ook echt vrijaf heeft genomen.  De toetsenkalender is doorgegeven en zoals je aan het begin van dit verslag al las....amai dat wordt een hele boterham.  Cijferen, getallenkennis, meetkunde, metend rekenen, problemen oplossen, begrijpend lezen, luisteren, taal, Frans, ... het zijn meer dan 10 toetsen! En ja het zesde heeft ook nog de OVSG toetsen..die ik niet heb meegeteld.  Arianne heeft een overzichtelijke planning en herhalingsbundels opgemaakt .  Zo moet het voor iedereen haalbaar zijn. De eerste toets was afgelopen vrijdag al...dat is er dus al eentje minder. De race naar het einde van dit schooljaar is hiermee ingezet. 

Ondertussen is er ook nog wel tijd voor wat andere meer ontspannende dingen. Foto's laten maken (schoolfotograaf), voorbereidingen voor het dag van het kind (schoolfeest), werken aan het cadeau voor moederdag en een uitstap  - boswandeling -  in Hechtel - Resterheide. 

En ja er is ook nog DE WEEK van de zeeklassen die de toetsenperiode zal onderbreken! Een ontspannende inspanning zal het worden. Alle kinderen kijken er enorm naar uit en hebben Arianne al ettelijke (praktische) vragen gesteld over deze "leerrijke vakantie''.  Dat het een avontuur wordt is wel zeker en we hopen dan ook met zijn allen dat het mooi weer zal worden!

En niet te vergeten ook de voorbereidingen voor de proclamatie van de leerlingen van het zesde jaar moeten kortelings in de planning worden gezet....druk druk druk...

Hopelijk hebben ze volgende week wel even tijd om zelf de blog terug over te nemen en kunnen we wederom meegenieten van hun visie op de voorbije week:-)

 

Verslaggever van de week: Kathia

 

Reactie schrijven

Berichten: 0