Olifantenkrant

In onze klas zitten de jongste kleuters.

Ons klasdier is een olifant. 

 

 • Eigenschappen: Leergierig, hardwerkend,expressief, behulpzaam
 • Omschrijving:
  De Olifant is het grootste en zwaarste landdier.
  Hij leeft in kudden waar het recht van de sterkste geldt.
  Een Olifant is tam, gewillig, leergierig, hardwerkend, behulpzaam, intelligent en waakzaam.
  Hij is niet agressief, behalve als je hem kwaad doet.
  De Olifant is sterk en heeft goed ontwikkelde zintuigen.
  Hij maakt expressieve bewegingen met zijn slurf.
  Een Olifant is zachtmoedig, geduldig en heeft een goed geheugen.

onze nieuwe vriendjes en ons eerste jarige ventje

Ja hoor onze twee nieuwe vriendjes horen er al helemaal bij ,we zijn zo een toffe bende !!!

Deze week mocht de verjaardagstoel voor de eerste keer uit zijn verstopplaats komen en konden we Shawn gaan vieren !! Mama en papa kwamen met heerlijke koekjes die wij naar hartenlust mochten versieren met allerlei lekkere dingen .We aten eerst de toppings op zodat we ze nog een keer konden versieren jaja slim zijn we dat zeiden we al .Bedankt mama en papa voor de lekkere verwennerij .

 

Deze week hebben we hard gewerkt ,en daarvoor hadden we onze oude kleren nodig ,grote en kleine verfborstels ,stempels en onze handen natuurlijk en verven maar ,we maken ons eigen huis .Ook ons geduld wordt getest want ons huis moest een nachtje drogen .En dan kan de housewarming party beginnen ,dan eens met een vriendje in het huis maar ook alleen vonden we het fijn .Sommige trokken met hun speelgoed het huis in en dan de poort dicht even ik en mezelf !!!!!

We spelen ook spelletjes en amai we kunnen dat al lang volhouden zeg ,we hebben ook al wel veel geoefend maar onze beurt afwachten zo nu en dan lukt al meer dan goed .

 

Met drie grote buizen en een paar tennisballen maken we onze eigen kegelbaan ,concentreren goed kijken en gooien maar ,ballenjongens en meisjes die de ballen gaan halen en de kegels terug recht zetten al gaat dat vaak ene recht twee terug neer omdat we er per ongeluk tegen stoten haha!!

Met de vliegenmepper proberen we de ballon in de lucht te houden .Een leuk spel maar weet je wat ik daar zo mooi aan vind dat ik dan zie hoe ze onder mekaar al de vliegenmepper doorgeven aan elkaar .Awel daar wordt ik warm van vanbinnen .

Toen we onze stempels hadden uitgespoeld in de wasbak en het water was weg bleef er een prachtig kleurenpallet achter in onze wasbak ,we steken de foto erbij op smartschool.

 

Gisteren na de middag hebben we de verkleedkist helemaal ontdekt en dat was een leuk moment !!!

Wij gaan lekker verder met ontdekken ,zingen ,vertellen ,proberen ,leren amuseren ,geniet van onze leuke foto's op smartschool!!!!

kijken jullie even mee !!!

Hallooooo,

 

omdat we weten dat jullie het heel erg fijn vinden om eens af en toe te zien hoe goed wij ons amuseren hier weer een blogje van het olifantenklasje .

We hadden onze voel en ontdek bak helemaal leeg mogen maken ,we hielpen allemaal mee tot het laatste stukje macaroni eruit was .Daarna gingen we op pad met onze mandjes .Blaadjes ,stokjes ,mos ,eikels ,gras dat mocht allemaal mee ,we gingen van onze bak een soort bosje maken ,met de kruiwagen gingen we zand halen .Toen alles erin zat mochten er ook bewoners komen ,smurfen werden uitgenodigd en ook wat diertjes natuurlijk .

Wanneer we buiten zoals nu met zand hebben gespeeld wordt de borstel er dadelijk bij gehaald ,een beetje om te keren maar ook om wat mee te spelen ,heksje op de bezem !!

 

We hadden ook kastanjes met en zonder bolster ,na een kleine waarschuwing dat die wel eens kunnen prikken zijn er toch altijd kunstmannetjes en vrouwtjes bij die de proef op de som willen nemen en daarna toch ook beamen dat het inderdaad venijnige piekers zijn !!!!!!

 

Bij groeien hoort ook knoeien ,we gingen samen slijm maken ,heel plezant vonden we dat .Denneappels verven in alle kleuren ,we halen een heel kleurrijke herfst binnen .

 

De nieuwe vriendjes die na de vakantie instappen kwamen ook op bezoek ,we lieten hen fijn zien hoe het er aan toe gaat in ons klasje .

 

Natuurlijk hadden wij ook geholpen aan de restaurantdag ,hebben jullie onze lekkere eiersalade geproefd ?Aaaah die kwam van ons .Handjes wassen ,eitjes snijden ,alles erbij en mengen maar ,we bleven alert tot het helemaal klaar was en mochten toen ieder met ons eigen lepeltje 1keertje proeven.

 

Als afsluiter waren we gisteren met de hele school een wandeling gaan maken ,we deden het supergoed .Een koekje en drankje en terug naar school .Onze klasolifant mocht ook mee in de buggy .Hij heeft wel plaats moeten maken voor ons ,wij  hebben weliswaar ook de korste beentjes van de hele school !!!!

 

Groetjes en heel graag tot na de vakantie !!!

 

 

We zijn kanjers !!

We zijn de vriendjes van de olifantenklas .We maken ook zelf eens een olifantje ,we kiezen zelf een mooie kleur ,van roze tot blauwe olifant ,zeg nu zelf hoe mooi zou dat staan allemaal gekleurde olifanten in het wild !!!!

 

Na het verven onze handjes wassen,we kennen ons stappenplannetje al ;eerst mouwen omhoog en dan komt de rest .Steevast wordt er na het wassen aan de handjes geroken door sommigen omdat we dat de eerste keer ook zo deden .Wanneer we een enkel keertje een lekker handzalfje mogen smeren zijn we helemaal blij.

 

Shawn had een spinnetje bij ,wij hebben ook twee klasspinnen wisten jullie dat al ,aan elke raam ééntje en wanneer we ze niet zien zijn ze naar de winkel of pizza halen .Op het eind van de dag mocht het spinnetje van Shawn weer vrij .

Toen het heel hard aan het waaien was gingen we ook eens naar buiten om de wind  te voelen trekken aan onze jasjes en kleren ,we gooiden de blaadjes in de lucht en gingen stappen door het tapijt van blaadjes .Een ander keertje hadden we een grote tak gevonden die we mee op sleeptouw namen ,allemaal naar dezelfde richting en samenwerken was de boodschap.

 

Voor onze restaurantdag zijn we volop bezig ,we hebben met ons klasje ook gewerkt aan de inkleding van ons restaurant,wat was dat leuk .Onze schoenen en sokken uit daarna met  onze voeten in de verf en stappen maar ,erna in een zalig warm voetbadje .De sokken terug aandoen is nog een beetje oefenen maar af en toe gaan we mekaar al eens spontaan helpen ,hoe mooi en vertederend is dat om te zien !!!!!

 

Wanneer we ziek zijn komt de dokter ,eerst werden de poppen verzorgd maar nu we ons meer en meer op ons gemakske voelen hoeft dat niet meer  ,met echte poppen is het ook veeeeeeel leuker .

 

We zijn een geweldig, lief, flink kleutergroepje !!!!!

 

 

Binnen en buiten

Wat heeft September ons nog mooie dagen gegeven en daar hebben we zeker van genoten .We trokken nog vaak naar buiten .

We speelden met onze toverzand binnen ,gingen spelen in onze klaszandbak op ons terrasje en trokken dan naar de grote zandbak ,we leren spelenderwijs van klein naar groot .We scheppen onze emmertjes vol en kiepen ze leeg ,we maken een korte en een lange ketting met onze kralen .Onze jas kunnen we niet aandoen als hij ondersteboven hangt nee hij moet rechtop .En zo leren we nieuwe dingen en nieuwe woordjes bij en we hebben zelf niet door hoe fantastisch we zijn !!!

 

We hebben twee grote behangboeken in onze klas ,zo een grote teken en kleurboek is wel superleuk .We kunnen op de blanco bladeren ons talent tonen maar ook op het behangpapier kunnen we leuke dingen doen vb tussen twee tekeningen strepen trekken of bloemenpapier nog mooier maken .Jullie zien het op onze foto's.

Knippen is best moeilijk maar we hebben al veel geoefend met onze klei ,een lange worst maken en dan knippen maar ,oefening baart kunst zeker weten want ons oude papier is  al goed in trek om in mini fijne stukjes geknipt te worden .

We kennen de namen van onze vriendjes  ,het is niet meer "die " of "ei" haha nee iedereen is een persoontje geworden ,,mooooi !

We vertellen over de kermis bij leuke foto's die werden meegebracht ,we fantaseren over kabouters bij de meegebrachte paddenstoelen , en eekhoorntjes zeulen rond met de dennenappels .We vertellen de waarheid maar laten natuurlijk onze fantasie ook niet onberoerd want wat zou alles er dan veel saaier uitzien !!!! We zijn BLIJ!!!!

0 Berichten

We zijn vertrokken

Ja hoor we zijn goed vertrokken ,we kennen het reilen en zeilen al van ons dagje .We hebben weer een leuke week achter de rug .S'morgens wanneer mama en papa naar huis gaan zitten we gezellig in ons kringetje ,we zijn begonnen met ons takenkindje van de dag en dat vinden we heel fijn .We mogen het licht aan en uit doen wanneer we in ons klasje komen of buiten gaan ,we mogen als eerste ons restaurantje binnen wandelen ,in het geliefde groene stoeltje zitten ,een beetje voor weerman of vrouw spelen en nog wel wat van die kleine dingetjes.

 

De speelplaats was voor sommige vriendjes in het begin nog wat aanpassen maar iedereen vindt het ondertussen heel leuk ,we hebben allemaal wel een paar grote vriendinnetjes of vriendjes van het lager die zich maar al te graag over ons ontfermen ,mooi om te zien weliswaar !!!

 

Juul had een maiskolf bij deze week ,wie eet dat ?De koe ,het paard ,het varken .Wat kunnen de mensen er nog mee maken ???? Popcorn ?Dat gaan we eens proberen en het viel in de smaak zeker weten .

Flo had een grote spin gevangen en meegebracht in een doosje ,we vertelden over de spin ,hoeveel poten ze had (moeilijk te bevatten natuurlijk)en we gingen eens kijken of we er eentje in levende lijve konden zien ?Yes er zat een mooi exemplaar aan ons raam.In een mooi web ook nog ,en laten we nu net ook een verhaaltje van dikkie  dik en de spin in ons groot boek hebben staan .

 

We gingen verven met de doosjes waterverf,eerst heel rustig uitleggen hoe we dat het best doen ,eerst in het bekertje dan het overtollige water deppen op ons doekje dan in de verf en verven maar ,PRACHTIG hoe goed het ging en hoe leuk ze het vonden .Een van de vriendjes dacht dat het ritueel telkens verteld moest worden terwijl er geverfd werd wat voor mij een heerlijk tafereel teweeg bracht :beker ,doek,verf verven en dat ontelbare keren achter mekaar .

 

We racen met onze auto's door de klas ,leuk als de klas een grote racebaan kon worden ,zogezegd zo gedaan ,met plakband maken we een racebaan ,plezier verzekerd .

 

Mama en papa we doen het SUUUUUUUUUUPER GOED !!!!!!!

ps foto's op smartschool

De laatste

Hoi hoi

omdat we de laatste dagen van het schooljaar nog zo gefeest hebben ,kunnen we het niet maken natuurlijk om ook deze lieve feestvarkentjes in de kijker te zetten .

Maties ,Nora ,Rosalie ,Nim  hadden ons allemaal samen met mama en papa en mamie en zus getrakteerd op hele lekkere dingen .We hebben cake gehad ,ijsjes ,vers fruit ,wafels ,slagroom ,snoepjes .Het is dan niet  moeilijk om even stil te zitten .Dank je wel aan al die lieve vriendjes en ouders we hebben er van genoten in ons klasje en in ons buikje .

 

Veel buiten spelen hebben we  kunnen doen de laatste weken en dat vinden we heerlijk ,het speelgoed mag ook mee en zo ontdekken we weer nieuwe dingen die we er mee kunnen doen .Buiten kunnen we écht werken met onze graafmachines ,er kan gras bij ,bergjes zand kunnen opgeruimd worden .

De poppen worden gewassen in ons zwembadje en met de meeste zorg warm gehouden onder de handdoek .

Rollenspel op de luchtmatras ",kindje fijn slapen want wij gaan winkelen ,de winkel is binnen ,niet bang zijn ik kom terug".

We zijn zo gegroeid ,onze zinnetjes kloppen al helemaal wat een verhalen kunnen we al vertellen !!!!!

Nu fijn genieten van THUIS en VAKANTIE ,laat de zon binnen, geniet van de zomergeluiden maar nu en dan ook eens van de rust ,ik wens jullie een hele mooie tijd toe ,bedankt voor het heerlijke schooljaar !

En nog een ps-je "mijn fiets bolt als gek " DAAAAAAAAAAAAAAAAANKJULLIEWEL !!!!!!!! x

De blog zit vol dus ik ga de foto's op smartschool zetten.

 

Het zomert in en rondom ons

Nog enkele dagen en dan gaat de zomer écht beginnen maar laat ons eerlijk zijn we voelen het al even .De olifantjes zijn al met water en verfborstels erop uit getrokken .We mochten alles buiten verven ,het werd er donkerder van ,dat was raar maar toch wel leuk .Onze luchtmatras daar hadden we ook al heel wat plezier mee ,de gaatjes vol met water gieten of met een potje of met een lepeltje (afhankelijk van het geduld) heel hard met de vuisten erop slaan en natuurlijk pret gegarandeerd .

 

Voor papa gingen we een" ik vang met papa lijn "maken ,de koekjes maken en proeven was  net iets leuker .Stiekem het lepeltje aflikken wanneer we denken dat niemand het ziet ,hoe geweldig kan het leven van een peuter zijn ,"ik denk dat niemand mij nu even ziet "!!

Er worden kriebelbeestjes mee naar binnen gebracht vb op een dennenappel maar even graag laten we ze ook weer vrij en zeker als we horen dat ze toch liever buiten tussen de blaadjes kruipen en ze thuis worden gemist .

We gaan geregeld eens even spelen in het speeltuintje aan de grote speelplaats ,we spelen dan dat we eten maken met schors .Het zou toch ook leuk zijn om dat eens met echt eten te kunnen doen .Zo gezegd zo gedaan ,de vestjes aan en naar de winkel .We mochten allemaal iets doen ,van centje in de kar tot uitdelen .We kozen voor een beetje gezond zoals water en druifjes maar ja hee er moet ook iets zoets bij ,eensgezind werden het smurfenkoeken .We hadden een heel gezellig picknickmoment !!!

We spelen heel erg veel en leren zo ook heel erg veel bij ,we vervelen ons nooit en houden van elke dag ,we zetten elke dag ons knopje op blij ,doen jullie met ons mee !!!

 

Op reis met de olifanten :)

Zomerkiekjes en jarige vriendjes

Onze dag van het kind was heel erg leuk geweest ,wat deden we allemaal leuk mee ,we stonden niet stil van de spanning of indrukken maar nee we zongen, dansten en genoten van onze zonnecreme en van de micro.

We konden onze zwembroek toch niet voor niets mee gebracht hebben naar ons klasje en  daarom hebben we er een heuse fotoreportage van gemaakt waarvan enkele foto's op de blog en de rest op smartschool staan .

Mathias was jarig geweest en mama en tante Inge kwamen in ons klasje lekkere donuts en wafels bakken, we kregen een verfborsteltje en deze keer niet om te verven maar om onze lekkere koek mee  in te smeren zodat al het lekkers wat we erna mochten kiezen er niet allemaal af zou  rollen .Of het lekker was hoeven we niet te vertellen ,tante Inge mocht blijven bakken zo snel waren de bordjes leeg !!!!

Mathias genoot er ook van toen we voor hem gingen zingen ,hij keek goed rond of iedereen goed mee deed haha !!!!!

Bedankt lieve mama en tante Inge voor het leuke en lekkere feestje.

 

Onze benen, tenen enz wisten we al even staan maar weten jullie dat we ook al onze schouders ellenbogen kin en kaak kennen ,dat er botjes onder ons velletje zitten en we kleine toneeltjes spelen over situaties die ons blij verdrietig boos en bang maken ,we kunnen die vier gevoelens al heel goed met ons gezichtje en lichaamstaal laten zien .

Wij groeien en ook alles wat we doen ,ons spel is al heel uitgebreid ,we zijn toch wel kleine kanjertjes !!!

 

 Van feesten krijgen we niet genoeg ,ook Keano mocht de fel begeerde verjaardagsstoel   op ,even wat gepruts voordat zijn kroon de juiste maat had maar het kwam goed .

Mamie en broer kwamen in ons klasje met een zelf gebakken cake .Bordje kiezen, slagroom op ons cakeje en versieren maar .Daar een tijdje terug ons klasje zelf versierd werd bij zulke gelegenheden hebben we nu al de controle over onze kleine handjes en doen we ons uiterste best om alles op ons koekje te krijgen ,zo schattig !!!!

Dankjewel lieve mamie en broer we vonden het heel lekker !

 

We zijn een leuk groepje we kennen mekaar nu al goed en er worden al vriendschappen gesmeden voor het leven zoals "jij bent mijn allerbeste vriend "

Laten we vooral leven zoals onze kleinste vriendjes ,elke dag is nieuw ,we nemen niet teveel mee van gisteren ja zo eenvoudig kan het leven zijn!!


Welkom nieuw vriendje en ons leven in de klas !

Joepie weer een nieuw vriendje in ons klasje om te leren kennen ,mee te spelen en ons enthousiasme mee te delen !!! Hazel kwam stilletjes piepen begon zachtjes mee te genieten ,en ging na een paar dagjes helemaal mee in ons avontuur .Welkom lieve Hazel we zijn blij dat je bij ons bent !!!

Wanneer we gaan knippen en lijmen zien we een figuur in de overschot die op tafel ligt ,"hoe sjiek is mij dat " daar moeten we wat mee gaan doen ,heuse vogels die nergens te vinden zijn vliegen een paar minuten verder door ons klasje ."Mag ik die mee naar huis pakken die is voor mijn mama en papa ".

Zingen en uitbeelden daar zijn we een krak in en sommige vriendjes geven hun helemaal ,de uitdrukking op hun snoetjes spreekt boekdelen,mijn binnenpretjes moeten dan ook echt binnenpretjes blijven want het zou zonde zijn hen te storen in hun "ik geef alles wat ik  heb "haha

Het winkelkarretje doet zijn dienst ,alles mag erin en eruit want we weten wel hoe mamie en papie naar de winkel gaan hoor .Afgeladen vol rijden we door ons klasje en vele kunnen een voorbeeld nemen door ons eindeloos geduld ! De bal valt tien keer uit de kar en even vaak leggen we hem er terug in omdat de bal er doodgewoon bij hoort .

Zoals je ziet zijn we ook volop aan het knutselen voor .....oef net op tijd niet verklapt ,sssssst !!!!

Rosalie had schelpjes bij van haar weekendje aan zee ,er zat zelfs een scheermesje bij .Was dat eentje zoals dat van papa ???Nee dat van mijn papa is een écht ;)

Onze nieuwe blauwe schelp staat in de klas om weldra eendjes in te gaan vissen maar doet nu alvast dienst als bootje ,goed warm aankleden want het kan koud zijn aan zee .

Nog een gekke foto maken (geen nood voor de kindjes die er vandaag niet waren we doen dat nog een keer hoor )en hiermee sluiten we ons blogje .

Tot snel !!!

ps Geniet ook van de foto's van ons onvergetelijk kamp

1 Berichten

Bye bye winter ,welkom lente !!!!

Laat ons daar maar mee beginnen ,om de lente van harte welkom te heten ,wat zal dat deugd doen aan alles en iedereen .We hebben in ons klasje ook definitief afscheid genomen van de winter .We hadden sneeuw gemaakt van scheerschuim en bloem en nadat we waren uitgespeeld  werd de sneeuw opgeruimd en daarmee ook de winter .!!!!!

Met scheerschuim en verf kunnen we ons ook amuseren ,schrijfdans om het mooi te zeggen ,die kleine vingertjes kregen al leuke tekeningen op hun plateautje.

Feesten daar kunnen we ook wat van ,woensdag was Ellis aan de beurt ,de verjaardagstoel werd weer optimaal benut ,geweldig hoe graag de lieve jarige daar telkens wil inzitten ,een beetje hoger dan de rest voelen ze hun telkens  al een beetje speciaal nog voor we beginnen aan onze liedjes en "ik versier mijn taart momentje "enz .

Mama en papa kwamen in de klas met de gitaar en we mochten mee liedjes zingen, ooohhh wat kan papa mooi gitaar spelen ,er waren ook vriendjes die mee bleven tokkelen op de snaren .Ellis was enorm trots op de robotjas die mama had gemaakt en terecht amai dat is een gave hoor mama !!!!! Bedankt lieve mama en papa voor jullie bezoekje .

De ballon en de vliegenmepper dat geeft ook plezier, het lukt al aardig om de ballon in de lucht te houden ,wel niet té dicht bij elkaar staan want als de lol eraf is dan wordt er wel eens links en rechts gemept.

We spelen spelletjes ,we oefenen met puzzelen ,bouwen en nabouwen ,patroontjes namaken  ,we zijn volop bezig en voelen ons goed ,de lente is begonnen en ons kamp is in zicht wat zouden we toch nog meer willen !!!!!

We are happyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!

0 Berichten

Alles en iedereen  bloeit !!

We begonnen onze week met twee nieuwe vriendjes in ons klasje ,twee superlieve meisjes die we al niet meer kunnen missen .De andere vriendjes nemen hen mee in hun enthousiasme en het is telkens zo mooi om te zien hoe die kleine snoetjes elke dag wat meer gaan stralen .Daar ze de eerste dag nog wat afwachtend zijn is het een plezier hen op het einde van de week overal bezig te zien in de klas .

We hadden ook weer een feestje in onze klas ,Noor was jarig en ze trakteerde ons samen met mama en broer op lekkere taart die ze zelf had helpen maken .We kregen allerlei lekkere potjes en we mochten zelf ons stukje koek versieren,bedankt mama dat was een leuk idee want het kwam in ons kringetje nog ter sprake!!

Noor vond het heerlijk op haar verjaardagstroontje ze zat er zoveel mogelijk op ,met fruit eten moest ze telkens een klein parcour afleggen om tot bij de plateau met fruit te geraken maar dat deerde haar niet ,ze ging er telkens weer met een glimlach van het ene tot het andere oor terug op klauteren .

 

Dus de kindjes bloeien op hun meest mooie manier maar ook onze bloementjes in onze bakken voor ons klasje staan in bloei ,wat gaat dat mooi worden ,hopelijk gaan er niet teveel bloempjes voor mama worden geplukt !!!!Bedankt tuinouders ,zalig om dat door ons venstertje te kunnen zien elke dag .

We tekenen met stokken in het zand en ook met stiften op onze ballon en als het even kan ook eens op onze handjes ,1 keer om te ontdekken ????? Volgende keer nemen we toch beter verf denk je ook niet ;)

De trein komt in alle hoeken van ons klasje ,niemand wordt ziek want de dokters zijn altijd aanwezig ,we maken plezier met elkaar kortom we zijn BLIJ !!!!!

1 Berichten

Een hele gekke week !!

We hebben echt wel leuk meegedaan met onze gekke week op school super ! Er waren kindjes die helemaal in hun rol opgingen en zelfs hun naam gingen veranderen in de naam van hun idool !! Leuk te zien hoe ieder een eigen voorkeur heeft .

 

We begonnen de week met Sanne haar feestje ,Mama en papa kwamen in de klas en we mochten met slingers en confetti en hoedjes onszelf en ons klasje versieren .Ze hadden heel veel muziek bij en lichtjes ,we konden meezingen en swingen .We kregen ook een schildersezeltje waarop we dinsdag voor mama en papa hebben getekend want met onze grote borstels was ons doekje té snel vol .

Sanne ,mama en papa bedankt voor het leuke disco moment !!!

 

Er is deze week heel wat getekend én tekenen om U tegen te zeggen ,ze blijven verrassen die kleine schatjes .

Er zijn ook vriendjes die heel graag zelf ook eens een boekje voorlezen aan hun vriendjes én niet onbelangrijk mét de juiste intonatie ,vrijdag op onze afsluiter konden jullie dat zelf ook horen ,amai hoe sjiek hee zo goed als ze dat deden !!!!!!!!!!!!!

 

Het allergekste deze week was toch wel dat onze zeven oudste vriendjes gaan doorschuiven ,we gaan ze missen hoor .Natuurlijk zijn we heel blij dat ze een half jaartje bij ons mochten komen spelen .Ze gaan nu naar een geweldig lieve juf en geweldige nieuwe vriendjes toe, we wensen hen een hele mooie tijd toe .

lieve groetjes en tot snel

 

1 Berichten

Leve onze handjes ,over ziek zijn en feestje bouwen !

Onze rijstbak daar hadden we al ervaring mee ondertussen dus hij mocht eens met iets anders gevuld worden ,een paar emmers aangenaam warm water en daar gekookte spaghettislierten in ,ohooh met een aangepast verhaaltje erbij bracht het een prachtig spel naar boven ,de spaghetti's werden visjes en haaien en de vriendjes genoten van het gekriebel in hun handjes ,wanneer de haaien begonnen met aanvallen moest de reddingsboei even aangegeven worden !!!

 

Vele vriendjes waren 1 of een paar dagjes ziek geweest dus daar hadden we toch wat rond gedaan in ons klasje ,een boekje en filmpje over ziek zijn en een vriendin die zelfstandig verpleegster is en het wel zag zitten om eens binnen te springen en ons wat te komen vertellen .Degene die zin hadden kregen een pleistertje of een verbandje en we kregen een mooie gevulde EHBO kist voor in ons klasje met wel honderd pleisters van bumba ,cars ,uiltjes en prinsesjes ,hopelijk komen we er heeeeeeeeel lang mee toe .

 

Nand was jarig en natuurlijk moesten we dat vieren ,trots zat hij de hele dag wanneer we in ons kringetje gingen zitten op zijn verjaardagstroontje en genoot hij van de aandacht en zijn feestje  .Mama en papa en broer kwamen ons verwennen met poffertjes en chocoladetaart het viel in de smaak want we kregen bijna alles op !!!!! Bedankt voor de leuke namiddag .

 

Op het raam gingen we zakjes plakken met verf in zodat we met onze vingertjes konden tekenen ,twee kleuren samen en "kijk ik heb een regenboog gemaakt " "een dino " of " een boom mét geen blaadjes "enz

Met de vingertjes verven werd al snel op de vingertjes lees en  handjes en armen verven !!! Maar met een beetje water is het een lachertje om het plezier van het kliederen op te ruimen .

We  kunnen bouwen en koken op ons eentje maar ook mét elkaar en dat is toch zo mooi niet waar !!!!!

Fijn weekend en tot in de gekke week !!!

Samen alles geven en ook samen rustig spelen !

We kregen een nieuw vriendje bij in  ons klasje en ze heet Rosalie ,Rosalie speelde dadelijk met ons mee of ze al heel lang in ons klasje zat, amai wat doet ze het goed!!!

Wij kunnen een eigen muziekgroepje beginnen met ons hondenklasje want geef ons wat instrumenten en we gaan spontaan in fanfarestijl door ons klasje wandelen ,onze instrumenten zijn eerder moe dan ons !!!

Heel veel rijst kleuren en drogen in de oven geeft heerlijk speelplezier ,met allerlei potjes en trechtertjes erbij kunnen we dan heel rustig zitten genieten van het geluid en het gevoel van de rijstkorreltjes tussen onze vingertjes ,we rijden er met de auto's door laten de dino's er eens in rond stappen enz ,

 

De blokken worden al niet meer zomaar op elkaar gestapeld nee hoor er worden al mooie bouwontwerpen gemaakt en dat is zo met alle kisten van ons klasje ,we ontdekken elke dag nieuwe dingen om te combineren  .De klei daar worden afdrukken in gemaakt waar de tandarts en archeoloog jaloers op zouden worden ,geweldig !!! Uitbreiden en hen zelf dingen laten bijhalen geeft whaaw momentjes .De jongens verkleden zich even graag als de meisjes ,sommigen kleine dametjes krijgen de kleine heertjes zonder probleem in allerlei outfits gestoken en een prinsessenjurk heeft met een tikkeltje fantasie hetzelfde effect als een ridderuniform .Het toneel kan beginnen ,soms kan het al eens wat te spannend worden voor sommigen en dan moet het monster van dienst even wat gas terug nemen of stoppen met brand spuwen dat is ook al genoeg :)

We weten s'morgens in ons kringentje al heel goed wie er nog niet is ,en dat is mooi ,de samenhorigheid .We kunnen zelf al onze jas aan ,bij vele ook al de schoenen en we kunnen ook al degene die het nog niet alleen lukt een beetje helpen.

We genieten !!

4 Berichten

Afsluiter 2016

Hier nog even de foto's van onze afsluitingsnamiddag van 2016 en daarbij ook nog onze allerbeste wensen voor een pracht van een nieuw jaar ,laten we er samen een topjaar van maken !!! Groeten het hele perenboomteam.

0 Berichten

Het eerste weekje van het kersverse jaar !

Met de nieuwe kindjes erbij kan het alleen nog maar gezelliger worden in ons klasje !!! Ze doen het SUPER !!!

 

De oudere kindjes laten hen zonder dat ze dat zelf echt doorhebben al spelenderwijs zien hoe alles in ons klasje in zijn werk gaat .Niks forceren ieder op zijn eigen tempo en dan komt alles meer dan in orde .

 

We hebben dokters en dokteressen die hun werk zo nu en dan heel serieus nemen ,"jij moét nu ziek zijn want ik ben de dokter !"De patient wordt dan ook wel met veel liefde verzorgd .Het papflesje van de pop is het juiste medicijn ,voor sommigen zit er met wat fantasie het juiste drankje in ja zelfs cola lijkt de nodige kwaaltjes op te lossen volgens sommige dokters van onze klas.

De emmertjes met toverzand slinken langzaamaan ,de zand is overal te vinden in ons klasje ,kinderen en zand een goede combinatie ,het water laten we de eerste maanden nog even achterwegen !!

In ons kringetje kregen we al heel leuke gesprekjes ,deze week had Yoko SUPERNIEUWS bij ,ze gaat een broertje of zusje krijgen oooooooooooooooohhh !!!!!!!

Van het ene verhaal kwamen we bij het andere en dat bracht ons bij de dierentuin ,een van de kindjes ging met de staart van de poes in de neus van de tijger kriebelen zodat hij nooit zou kunnen bijten !!! Nogal een oplossing hee ,daar komen grote mensen niet op zo een geweldig idee !!!!!

 

In de eetzaal hebben we nu een grote tafel vol met ons klasje ,lekker gezellig ,het smaakt zo allemaal samen eten .

De tekeningen ,de figuurtjes van klei alles krijgt al meer vorm bij de oudste kindjes ,ook hun verhaal erachter is alleen maar boeiender aan het worden .

We doen het al spelend, met poppenkast met uitbeelden met zelf ontdekken enz, we zijn nog klein maar amai wat leren we veel bij van mekaar !

We hadden een leuke eerste week van het nieuwe jaar en we gaan zo lekker verder doen .

1 Berichten

Jarig ,vogeltjes helpen ,knutselen ,zingen !!!

Omdat Joko op haar verjaardag met mama en papa in Spanje is vierden we haar alvast deze week in ons klasje .Mama had heerlijke rijsttaart gebakken die net uit de oven kwam,oh zo lekker !!

Papa had zijn werkplunje aangetrokken en toen hadden we een levensechte treinconducteur in ons klasje !!! Het liedje in een klein stationnetje kwam helemaal tot zijn recht .We zongen nog enkele liedjes terwijl papa ons op zijn gitaar begeleidde .

Er waren ook kusjes voor jarige Yoko !!!!

Yoko zit nu dus in Spanje en weet je wie ze nog mee heeft ????? Bolleke onze klasbeer ,hoe geweldig is dat "Bolleke in Spanje !"

We zijn nieuwsgierig naar het avontuur .

 

De mama van Sanne was woensdag in ons klasje gekomen om samen mezenballetjes te maken voor de vogeltjes .We mochten helpen met alle zaadjes bij het vet te doen en helpen roeren .Toen onze snoepjes voor de vogeltjes klaar waren gingen we ze samen in de bomen hangen op de speelplaats .

Sanne haar mama had thuis ook al wat gemaakt en daardoor konden we ook allemaal eentje mee naar huis nemen voor de vogeltjes bij ons thuis ,bedankt nog hiervoor Sara!!!

 

Vrijdag was onze knutselmama in de klas,we gingen onze kerstknutsel maken !!!

Kijk dadelijk maar eens hoe druk wij in de weer kunnen zijn !!

 

Ons nieuwjaarsbriefje ????!!! Daar zijn we ook nog druk mee in de weer ,morgen is weer een nieuwe dag ,het komt helemaal goed ohohoh !!!

 

Het laatste weekje van het oude jaar ,we gaan er zeker van genieten en er een leuke week van maken ,ik heb er alvast zin in !!!

2 Berichten

Foto's deel 1

1 Berichten

Jarig,de eerste dagen in ons huisje ,de prinses van viesvuilland en natuurlijk SPELEN!!!

Kareem was jarig ,mama en papa hadden zelf ook een kroon gemaakt dus had Kareem er twee !Mama had lekkere cupcakes gemaakt met een spin op want Kareem is fan van spiderman !! Ook kregen we de eerste letter van onze naam in chocolade cadeau ,we staken die in ons boekentasje en er werd geregeld gekeken of het er nog inzat haha!!

Telkens we donderdag in ons kringetje gingen zitten ging Kareem trots op zijn verjaardagsstoel zitten .

De volgende dag werden zijn nieuwe schoenen trots getoond.

 

 

Maandag kwam de prinses van viesvuilland ons tonen hoe we goed moesten sorteren ,we kregen prenten te zien waarop dieren stonden die door het afval verdrietig waren en vuil maar nadat we alles in de juiste bakken hadden gegooid waren de dieren terug mooi en blij .

 

Ellis en Noor onze twee nieuwe vriendjes in ons klasje horen er al helemaal bij ze doen het prima !!!

De Sint en piet waren bij enkele kindjes thuis op bezoek geweest en er is interesse .We maakten een masker van sint en zongen liedjes .

 

Voor de rest is het vooral heel gezellig in ons klasje ,het huisje hoort er al helemaal in thuis en of we het leuk vinden bewijzen de foto's !!

Jammer genoeg waren er ook al heel wat zieken maar zo te horen gaan we er volgende week allemaal weer zijn joepie!!!

 

 

0 Berichten