uilenkrant

Wij zijn de derde graad en zijn de uilenklas!

Wij laten hier graag zien waar we allemaal mee bezig zijn in en rond de klas!


Kom maar regelmatig kijken, want we maken heel wat mee! :-D


"Elke wijze uil begon ooit als een uilskuiken!"Te druk voor een verslagje van de voorbije twee weken

Deze week schrijf ik, Kathia (mama van Espen en wekelijkse begeleider van de blog ), de blog.... De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar hebben het druk...zeer druk.  De toetsenperiode is begonnen en dus zijn de kinderen deze namiddag allen hard aan het werk.  Het vijfde heeft deze namiddag de fietsenkoffer, het zesde maakt op de computer de ICT toetsen. En tussendoor (!?) wordt er ook nog een toets mondeling van Frans afgelegd....druk druk druk...  

Dit verslagje gaat over de voorbije twee weken. Wekelijks kom ik op maandagnamiddag maar op maandag 1 mei zijn alle kinderen thuis gebleven. Op De Dag van de Arbeid heeft iedereen vrijaf en dus ook onze kinderen.  Al wil dat niet zeggen dat iedereen ook echt vrijaf heeft genomen.  De toetsenkalender is doorgegeven en zoals je aan het begin van dit verslag al las....amai dat wordt een hele boterham.  Cijferen, getallenkennis, meetkunde, metend rekenen, problemen oplossen, begrijpend lezen, luisteren, taal, Frans, ... het zijn meer dan 10 toetsen! En ja het zesde heeft ook nog de OVSG toetsen..die ik niet heb meegeteld.  Arianne heeft een overzichtelijke planning en herhalingsbundels opgemaakt .  Zo moet het voor iedereen haalbaar zijn. De eerste toets was afgelopen vrijdag al...dat is er dus al eentje minder. De race naar het einde van dit schooljaar is hiermee ingezet. 

Ondertussen is er ook nog wel tijd voor wat andere meer ontspannende dingen. Foto's laten maken (schoolfotograaf), voorbereidingen voor het dag van het kind (schoolfeest), werken aan het cadeau voor moederdag en een uitstap  - boswandeling -  in Hechtel - Resterheide. 

En ja er is ook nog DE WEEK van de zeeklassen die de toetsenperiode zal onderbreken! Een ontspannende inspanning zal het worden. Alle kinderen kijken er enorm naar uit en hebben Arianne al ettelijke (praktische) vragen gesteld over deze "leerrijke vakantie''.  Dat het een avontuur wordt is wel zeker en we hopen dan ook met zijn allen dat het mooi weer zal worden!

En niet te vergeten ook de voorbereidingen voor de proclamatie van de leerlingen van het zesde jaar moeten kortelings in de planning worden gezet....druk druk druk...

Hopelijk hebben ze volgende week wel even tijd om zelf de blog terug over te nemen en kunnen we wederom meegenieten van hun visie op de voorbije week:-)

 

Verslaggever van de week: Kathia

 

0 Berichten

DE DOEWEEK

Maandag :   GEEN SCHOOL  ( paasmaandag ) !!!

Dinsdag: Op uitstap : geothermie in Mol.  In de gemeente Mol hebben ze een gat geboord van 3,5km diep!  Een firma Vito gaat uit het water in de bodem - 130°C warm - energie halen. Een heel speciaal proces met onder andere ventilatoren... . Het gat hebben we helaas niet gezien omdat er een grote machine op stond.  We weten dat 1 gat schuin is geboord en het andere recht. Via een video kregen we zicht op het proces hoe ze de energie uit het water (gaan) halen.  Heel de gemeente Mol willen ze op deze manier voorzien van energie…..er hangt wel een prijskaartje aan van +/- 2000 euro per km….oeps best veel. 

In de namiddag heeft het 6de OVSG van techniek gehad en het 5de heeft gewerkt aan de fietskoffer.

Woensdag:  Na de praatronde is er een mevrouw (dezelfde als die van de uitstap dinsdag) naar de klas gekomen om uitleg te geven over afvalbeheer. Alle afval zijnde restafval, pmd, papier en karton kwamen aan bod. Na de speeltijd heeft heel de klas nog IZW en hoekenwerk gehad.

Donderdag: Tijdens zedenleer was er tijd voor een wedstrijd Belgiums Got Talent.  Daarna spelletjes (onder andere verstoppertje).  De winnaar van de wedstrijd is nog niet bekend.  Volgende week gaan we verder! Na de speeltijd instructie wiskunde. Het 5de: volgorde van bewerkingen . Het 6de: relatie inhoud gewicht en volume.

Na de middag was er weer tijd voor OVSG (6de) en de fietskoffer (5de).

 Vrijdag: We zijn gestart met 8 minuten duurloop tijdens turnen 's morgens. Daarna was er nog tijd om badminton te spelen.  Na de les turnen zijn we gaan zwemmen in Bree.  In de namiddag hebben we aan de dag van het kind gewerkt.  In groepjes hebben we aan verschillende optredens gewerkt – ssshhhtttt.......we verklappen nog niets. Hou alvast 21 mei 2017 vrij in jullie agenda!

 

Verslaggevers van de week: Nore en Sanne

0 Berichten

In pyjama naar school....

De week startte op maandag met een instructie van wiskunde en Nederlands.   Daarna nog een toets van Frans. We zijn al aan contact 11! In de namiddag legden we de laatste voorbereidingen aan onze presentaties over onze eigen onderzoeken.  Wat een hectische toestanden. We waren vol spanning aan het wachten op die presentaties....

Op dinsdag startten we in de voormiddag met eveneens instructies van wiskunde en Nederlands.  In de namiddag was het eindelijk  tijd voor onze presentaties! Er waren veel mensen komen kijken. Nogmaals  bedankt aan  iedereen die is  komen kijken. We vonden het super tof !!!!! Vandaag kregen we ook nieuwe koeken zoals speculaas, wafels, kokos-koekjes, koeken met rozijnen .......... Lekker smullen!

Op woensdag was het geen school - pedagogische studiedag. Even vrij om wat leuks te doen maar we moesten ook nog wat leren.....

Donderdag: godsdienst, zedenleer en wiskunde.  Namiddag toets over het project 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'. De toets was vrij gemakkelijk. Iedereen heeft hard geleerd .

Vrijdag in pyjama naar school voor Bednet! We hebben ook mee gedaan aan de wedstrijd. We moesten daarvoor een foto maken. We hebben een stapelbed gemaakt en daar zijn we gaan in liggen.

Muzische vorming op vrijdagnamiddag: dat was ook super tof!!!!

 

Verslaggevers van de week: Vincent en Elena

1 Berichten

Week van 6 tem 10 maart 2017 - een nieuw start na de vakantie

Maandag:

In de voormiddag was het tijdens de les Frans tijd voor een nieuw contact :C11. Verder ook nog wiskunde en Nederlandse lessen in de voormiddag.  Waarover die gingen zijn we even vergeten.....

Namiddag werkten we aan de synthese van ons onderzoek ' een gezonde geest in een gezond lichaam'.  Donderdag toets!

 

Dinsdag:

Integratiedag 'de Wingerd' We werden in groepen gedeeld, in die groepen deden we verschillende vakken met als coach elk een leerkracht van de Wingerd. De directeur van de Wingerd had voor zelfgemaakte frieten gezorgd. (Niet te (vr)eten) Je kon een Engelse of Latijnse  les volgen om een beetje te proeven van de middelbare school.

 

Woensdag:

Lessen Frans en Nederlands -  IZW.

 

Donderdag:

In de voormiddag les wiskunde.  In de namiddag tijd om te werken voor ons eigen onderzoek. Dit was alweer de voorlaatste keer! Morgen, dinsdag 14 maart voorstelling van klas Wim en Arianne in de eetzaal om 13:15. Er zijn voorstellingen van: dansen door de jaren heen, wonen vroeger en nu, evolutie van de radio en TV, (communicatie)...

 

Vrijdag:

Bij LO (turnen) hebben we OVSG afgelegd van 'de wenssprong over de plint'. In de namiddag hebben we tijdens MV (muzische vorming) verder gewerkt aan het doolhof of silhouet.♥

 

Verslaggever van de week: Elena - zeer beperkt wegens tijdsgebrek - en dus vervangen door Jani & Maya.☺

0 Berichten

De wafelweek

Maandag hebben we in ons IZW gewerkt. Op het einde van de dag hebben we te horen gekregen dat we wafels mochten verkopen om de zeeklassen te sponsoren. Er zijn nog veel centjes die we nodig hebben om van alles leuks te doen.

Dinsdag: Het was Valentijn en we kregen van Arianne een hartjes snoepje!♥ Daarna hebben we perenraad gedaan. In de namiddag kwam Laura langs om ons een teken- en drukles te geven. We moesten het konijn van Alice in Wonderland tekenen.☻

Woensdag is het zesde naar de bib geweest om boeken voor ons eigen onderzoek te halen. We zijn om 12 u begonnen met de wafels te verkopen aan de ouders op de speelplaats. We hebben al veel verkocht!

Donderdag was het Godsdienst en Zedenleer. Bij Zedenleer hebben we verstoppertje pot gespeeld en andere leuke spelletjes. Na de middag hebben we aan ons persoonlijk onderzoek gewerkt.

Vrijdag: We hebben voor dikke truien dag ochtend gymnastiek gedaan. We zijn gaan turnen en het zesde moest OVSG afleggen van sprinten en over hordes springen. In de namiddag zijn we aan onze gedichten voor gedichtendag begonnen. Omdat het volgend week vrijdag gedichtendag is! Jullie zijn allemaal welkom! Vanaf 14 u in de eetzaal!☺

Verslaggevers van de week: Vic en Maya

1 Berichten

Onderzoeken

Maandag: 

We vlogen er in de voormiddag in met wiskunde, Nederlands (WP6) en Frans (oefeningen C9).

In de namiddag werkten we verder aan het onderzoek van een gezonde geest in een gezond lichaam. We hebben allerlei proefjes gedaan.

 

Dinsdag:

Uilenraad! De brievenbus is leeg gemaakt.  De verschillende kaartjes: ik vind het jammer, ik geef een pluim, ik heb een idee werden besproken.  Oplossingen werden gezocht en ideeën werden opgeschreven.  Er waren er deze keer niet zo veel.

In de namiddag werkten we verder aan ons eigen onderzoek.  Ik, Vic, heb het over de middeleeuwse ridders.  Superleuk!  Ik heb thuis zelfs een verzameling van enkele foto's en ook enkele mannetjes van play mobile. Die ga ik allemaal gebruiken voor mijn onderzoek.

 

Woensdag:

SO (sexuele opvoeding) voor het zesde en wij, het vijfde, gingen naar de hotelklas. Bij Rachel mocht ik samen met Joppe, Jasmine en Laurien verder werken aan ons IZW.

 

Donderdag:

In de voormiddag Godsdienst en zedenleer, gevolgd door wiskunde.  De deelbaarheid van 2-5-10 voor het vijfde en de grootste gemene deler voor het zesde. In de namiddag werkten we verder aan ons eigen onderzoek.  Weet je nog die middeleeuwse ridders.

 

Vrijdag:

Op vrijdagmorgen zijn we gestart met volleybal.  Het blijkt niet zo moeilijk te zijn.  Onderhands gooien of meppen, het mocht allemaal. Na het turnen was het vandaag tijd voor een toets Frans C9.  Het was best gemakkelijk.  Ik moest maar een uurtje oefenen voor deze toets.Afbeeldingsresultaat voor emoticon

Namiddag zijn we weer creatief aan de slag gegaan.  Bij muzische vorming zijn we gestart met het maken van een knikkerbaan. Volgende week werken we verder.

 

Verslaggever van de week: Vic

0 Berichten

Van alles èn zeven zieken!

Maandag: We hadden Frans, Nederlands en wiskunde. In de namiddag was het vervolg van ons project, een gezonde geest in een gezond lichaam.  We deden onder andere proefjes en probeerden zelfs plastic te maken...mislukt en dat gaf een duidelijk stankgeur...

Dinsdag zijn we naar toneel geweest, de titel is Deux sans Trois TYPO . Het ging over mensen die spectaculaire dingen deden: ondersteboven viool spelen, jongleren, op elkaars nek gaan staan,... In de namiddag hebben we nog eens gewerkt aan ons project: een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Woensdag was het herhalingstoets Frans van C5-8. Daarna was er nog tijd om met het 5de naar de bibliotheek te gaan. Voor de rest van de tijd hebben we in ons IZW gewerkt en hoekenwerk gedaan.

Donderdag zijn we naar Godsdienst/Zedenleer geweest. Bij zedenleer hebben we gewerkt rond  kritisch denken. Persoonlijk onderzoek volgde in de namiddag. Ik (Jani) heb het over 'De evolutie van de televisie en de radio'. Maya onderzoekt de geschiedenis van het dansen. 

Vrijdag tijdens het  turnen moesten we over de bok springen. Maya is toen gevallen en heeft een pees verrokken... auwww!!! In de namiddag hebben we muzische vorming gehad. De groep bij Wim heeft met de boomwhackers een klein optreden gedaan voor radio Olaf. Bij Arianne hebben ze door gewerkt aan papier tot leven brengen. Zie onderstaande foto van Homer Simpson☺

 

Verslaggevers van de week: Jani en ter vervanging van Yoshi Maya.☺

0 Berichten

DRUK MAAR VEEL FUN!

Op maandag startte de week met wiskunde, Nederlans en Frans.  Namiddag werkten we verder aan ons project: een gezonde geest in een gezond lichaam. We zijn gestart met de verschillende hoeken.  in één hoek hebben we alvast de voedingsdriehoek bekeken en zelf gemaakt...of eerder aangevuld.

Dinsdagochtend werden we al vroeg op school verwacht - 8h10. Er stond een bus klaar voor ons om te vertrekken naar de Ardennen!  We gaan langlaufen!!! Joepie...de meesten had dit nog nooit gedaan.  In de bus keken we alvast de film Safety First. Daar aangekomen was het vallen, opstaan, doorzetten maar vooral sneeuwpret en FUN! We konden kiezen tussen 3 en 6km.  Degene die veel vielen kozen voor 3km, de andere 'doorzetters' zagen 6km wel zitten :-) Een lange dag en iedereen was echt moe maar toch hebben we met kleine oogjes in de bus op de terugweg naar nog een film gekeken namelijk Ratatouille. 

Woensdag zijn we naar Grote Brogel geweest. Isis had voor ons een project over de heide voorbereid. In verschillende groepen mochten we actief alles ontdekken over de heide....jammer genoeg is er nog weinig echte heide. Vroeger was er echt veel meer heide dan nu.  Het was leuk en tijdens de pauze speelden we ook nog eens tikkertje.  Wat beweging hadden we echt nodig.

Donderdag was het tijd voor een les godsdienst of zedenleer. Het ging over de Damiaanactie. Er worden pennen verkocht deze week voor het goede doel.

Voor vijf en zes was het maar een uur les want we werden nog in Leopoldsburg verwacht in de Middenschool.  We kregen allen een Ipad les van Niels.  Het vijfde mocht zichzelf presenteren en gebruikte hiervoor het programma Pic Collage. Het zesde leerde Latijn met de Ipad. Er werd doorgeschoven zodanig dat alle groepen alle vragen van de bundel konden invullen. Een wederom leuke kennismaking met de 'grote' school.

Vrijdag was het na de turnles tijd voor een zwemles.  Tijdens deze les werden er veel baantjes gezwommen heb ik gehoord....wat er gedaan werd tijdens de turnles weet ik niet want jammer maar helaas was ik ziek...koorts...oeps.

Namiddag was het tijd voor muzische vorming. We werkten net zoals vorige week rond boembekkers in de ene groep en de andere groep deed een poging om papier tot leven te brengen. 

Een week zonder veel structuur maar wel FUN!

 

Verslaggever van de week: 

1 Berichten

Vooral Frans deze week...

Maandag 

Voormiddag: Toets Frans contact 8, instructie wiskunde en instructie Nederlands. Een hele boterham 'les'.  En daarbovenop ook nog werken aan IZW, onze werkbundels...goedemorgen het is weer maandag!

Namiddag:  een gezonde geest in een gezond lichaam....een nieuw onderzoek gestart.

Wat voor iemand ben ik??? Een snoeper, een zoetekauw of een gezondheidsfreak. Na een testje werd het ons allemaal duidelijk :-) Gelukkig was de meerderheid een gezondheidsfreak al waren er ook enkele snoepers....

 

Dinsdag

Voormiddag: Toets dictee woordpakket 3 en 4.

Namiddag: Drukken met Laura.  We tekenden monstertjes. Het enige wat iedereen in de tekening moest verwerken waren grote en kleine blauwe golven.  Al de rest lieten we over aan onze verbeelding.  Al zeggen we het zelf het resultaat zijn prachtige monstertjes!!! Kijk maar naar de foto's onderaan!

 

Woensdag

Leuke dingen te doen...jajaja Nederlans en Frans. Bij Nederlands hadden we het over werkwoorden in de tegenwoordige tijd.  Bij Frans hebben we een luisteroefening gedaan van contact 5 tem 8. De luisteroefening ging alvast goed...binnen twee weken een grote herhalingstoets....

 

Donderdag

Namiddag: Toets menselijk lichaam - zelfs vragen over ons bezoek van ISIS en Bebat (klimaatopwarming en broeikasteffect) moesten we beantwoorden. Toch was het niet zo moeilijk...alles konden we invullen!

 

Vrijdag

Voormiddag: Frans, Frans en Frans....herhalen herhalen herhalen...

Namiddag: Muzische vorming vervolg van het project 'breng papier tot leven'.  Bij muziek slaan we op de tafels met boembekkers. Wordt vervolgd volgende week want de meester kreeg zijn les WEER niet af.  

 

Verslaggevers van de week: Anders en Janne

 

0 Berichten

We zijn er weer snel ingevlogen ;-)

Op maandag begonnen we al goed. Direct een synthese van het menselijk lichaam. Al de brevetten van het menselijk lichaam hebben we samengevat. Samenvattingen van bvb. de spieren, het skelet, het ademhalingsstelsel... werden opgemaakt alsook de voorbereiding voor de presentatie ervan de dag erna. De presentaties verliepen voor de meeste goed. Volgende week krijgen we er een toets over. Op woensdag is er iemand van ISIS langsgekomen voor wat uitleg te geven over het klimaat. Het gaat niet goed met het klimaat. De opwarming van de aarde, het smelten van het ijs,... veel informatie die over redelijk lange tijd (de hele voormiddag) werd verspreid. De dag erna, op donderdag, start van het onderzoek over het klimaat. Er werd in groepjes gewerkt om alle vragen op te lossen. Niet altijd even interessant vonden we. Vrijdag tijdens muzische vorming wekte één deel van de groep tekeningen tot leven. Eerst scheuren en dan een tekening maken...een hele ander techniek die we nog niet kenden. Het was top! De andere groep deed iets heel anders met muziek....muziek maken door te slaan op buizen...wat een melodie....:-)

 

Verslaggevers van de week: Janne en Espen

0 Berichten

Nog even een verslag over de laatste   (school)week van het jaar 2016...

Maandag 19 december 2016 tem vrijdag 23 december 2016

 

Deze week waren er geen toetsen meer.....maar veel andere leuke dingen hebben we wel gedaan! 

 

Maandag- en dinsdagnamiddag hebben we de nieuwjaarsbrieven gemaakt.

 

Donderdag begon de pret... We hebben de verjaardagen van de kinderen die tot nu toe jarig waren gevierd. Maar onze vreugde was nog niet gedaan. De dag erna was het weer feest. We hebben een film gekeken: DE SIMPSONMOVIE. 

Afbeeldingsresultaat voor de simpsons movie

 

 

We hebben net voor de film ook nog cadeau's uitgewisseld.  De week voordien hebben we namen getrokken en voor die persoon moesten we een cadeau maken. Er werden heeeeeeeeeeel veel verschillende, leuke, knotsgekke en lekkere cadeau's gemaakt. Enkele voorbeelden: een TV van karton, een elastiekjesgeweer, een rendiergeleipotje gevuld met chocoladebonbons...

Dan kwam de grootste 'verrassing': ... HET IS VAKANTIE... twee luilekkerweken!!!!!!

 

 Verslaggevers van de week: Espen en Jasmine

 

 

0 Berichten

Spelletjesweek!

 Deze week veel te doen!  Zo hadden we tijdens het hoekenwerk een druk maar leuk 'spelletjesprogramma'.

Wiskunde - zesde jaar: Junglespeed .  Een leuk spelletje waarbij we al spelend breuken, kommagetallen en procenten onder de knie kregen. Het vijfde had dan weer de opdracht om naar de andere klassen te gaan om...????....ja ja,... schoenen op te meten! En wat deden we dan met al die gegevens?  Gemiddeldes berekenen en ook de mediaan. Een leuke en zeker minder saaie manier om iets aan te leren!

Voor taal hadden we dan weer Twister met woorden voor het vijfde.  Het zesde maakte een vrije tekst met aanhalingstekens over een vrij onderwerp.  Ik, Mila, had het over een uil die op zoek was naar een nieuwe boom in een bos waarvan alle bomen omgekapt waren!

Tijdens Frans is er met het ganzenbord geoefend -  être en avoir!  En bij taal kwam het spel woordenzoeker deze week ook nog aan bod.

Natuurlijk tijdens deze toetsenperiode, tussen de spelletjes door, twee toetsen: Frans (woensdag) en getallenkennis (donderdag). Dat was toch wat moeilijker dan verwacht....maar we deden ons best!

Donderdag mochten we onze schoen zetten en daar hoort natuurlijk een brief bij.  Iedereen schreef apart een eigen brief.  Het waren eerder grappige brieven. Als we eraan terug denken beginnen we al te lachen.

Natuurlijk mocht een mooie tekening niet ontbreken!

Vrijdagmorgen in de klas : alle tafels lagen letterlijk vol met lekkers.....snoep en koekjes allerlei....en die mochten we 's morgenvroeg al lekker oppeuzelen...niet allemaal natuurlijk.  We hebben er ook enkele voor de komende dagen laten liggen :-) En ja foto's trekken van al dat lekkers zijn we totaal vergeten...druk druk druk hé.

Het werd vrijdag een sportieve dag want we zijn gaan turnen èn zwemmen. Bij turnen was het tennis.  Dat was 'keileuk' vond ik , Joppe. Bij het zwemmen konden we ook nog eens al onze energie kwijt met veel waterpret. De onderwatercamera zijn we even kwijt (waar ligt die nu toch???) dus hebben we ook hier geen foto's kunnen maken.

In de namiddag (vrijdag)hebben we het bezoek van de Sint op maandag 5/12 voorbereid.  Espen en Sanne spelen beide gitaar en hadden deze meegebracht naar school. We zongen onder hun begeleiding het volgende lied: Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons ....ja de rest kennen jullie wel.

Zo sloten we deze week af met alweer mooie vooruitzichten voor maandag: de komst van de Sint in de klas.  Benieuwd wat hij heeft meegebracht?  

 

Verslaggevers van de week: Mila en Joppe

0 Berichten

SPANNEND....eindelijk is het zo ver!

Op maandag startten we in de voormiddag zoals elke week  met Frans, Nederlands en Wiskunde.  Na deze instructies werkten we verder in onze bundeltjes van IZW.

In de namiddag hebben we hulp gehad van twee jongens met de laatste voorbereidingen van de FLL. Vrijdag is de grote dag en er moest toch nog hier en daar wat gebeuren! Dus alle hens aan dek!!!

Nog een leuke verrassing in de namiddag: Enkele leerlingen van vorig jaar zijn op bezoek gekomen.  Ze zitten momenteel in het eerste middelbaar en hadden een vrije dag. Onder andere Bram, Daron  Maguil en Yarno waren bij ons op bezoek.  Ze hebben de namiddag met ons doorgebracht en ons geholpen met de FLL.

Op dinsdag nog even leren in de voormiddag en dan in de namiddag weer FLL....oh...nu komt het wel heel dichtbij....hebben we wel genoeg tijd om alles af te maken?????

 

Op woensdag werden we niet op school verwacht! We hebben een vrije dag om even relaxen.  Ik, Mila ben gaan zwemmen in Dommelslag.  Heerlijk zo'n dag ontspannen midden in de week!

Op donderdag na godsdienst/zedenleer onze eerste toets van het eindejaar: cijferen! Niet te moeilijk maar gemakkelijk eigenlijk ook niet. Namiddag nog even een beetje stressen om alles af te krijgen en ingepakt te krijgen voor de wedstrijd van het jaar.  Morgen is het de grote dag! Spannend maar we zijn er helemaal klaar voor!!!

 

VRIJDAG: FLL

Vroeg vertrokken met de bus - om half negen stipt. Aangekomen deden we een aantal wedstrijdtafels.  Enkele missies zijn uitgevoerd.  Het ging niet altijd even goed maar het merendeel lukte wel. Het onderzoek is nog voor de middag aan de jury voorgesteld. Een andere jury die de samenwerking moest beoordelen van de verschillende groepen was zeer tevreden over ons en wist ons nog voor de prijsuitreiking letterlijk te vertellen: 'tot op het podium'.  Na het eten van onze lunch hebben we nog enkele missies uitgevoerd en dan was het alweer tijd voor een fuif! We gingen helemaal uit de bol! Best vermoeiend! Na de fuif was de uitreiking van de prijzen.  We wonnen twee bekers! De inspiratieprijs staat voor teamwork, de gracious professionalismeprijs staat voor respect voor elkaar. Met dit nieuws gingen we helemaal uit ons dak! Wat een leuke dag! Zelfs in de bus ging het feestje door en hebben we veel gelachen! Moe maar voldaan kwamen we terug op school. En nu uitrusten in het weekend...oeps neen toch niet heel het weekend. Er moet ook nog wat geleerd worden want volgende week staan er weer 2 toetsen gepland.

 

Verslaggever van de week: Mila

 

3 Berichten

FLL, Child Focus en andere leuke dingen

Maandag:

voormiddag: Er is iemand van Child Focus langs geweest in de klas. Die heeft ons geleerd om onder andere om te gaan met ruzies en  met wachtwoorden. En ja ook met het internet. Ook belangrijk! Aan de hand van een spel leerden we veel bij.

namiddag: Wij, de groep van de chinchilla's, hebben verder gewerkt aan FLL  en dat vonden wij, Annika en Klaas leuk! De andere groep  is naar een imker geweest en heeft daar veel bijgeleerd over hun onderwerp de bijen. Al hun vragen werden beantwoord.

Dinsdag:

voormiddag: Wiskunde en Nederlands

namiddag: werken aan FLL

Woensdag:

voormiddag: Toets Frans Contact 5 voor vijfde en zesde.  En ja eindelijk had Arianne de verbeterde herhalingstoetsen over contact 1 tem 4 bij...oef dat viel best mee die cijfers!

Donderdag:

voormiddag: Godsdienst en Zedenleer. Tijdens Godsdienst werd er eerst  verder gewerkt in ons bundeltje en daarna mochten we een tekening maken. Bij zedenleer lazen we een boek :' pestactieplan'. Zeer interessant.

namiddag: werken aan FLL

Vrijdag:

voormiddag: De meester Jurgen was ziek dus geen turnen op het programma.....best jammer.....

namiddag : Muzische vorming - Bij Wim sneden we met een mesje een makkelijke figuur uit uit ribbelkarton. Na het verven konden we deze afbeelding drukken op een ander blad.  Zie onderstaande foto van het uiltje (Annika).  Bij Arianne deden we de voorbereidingen voor een echt drama toneel .  Het toneel was al af dus we moesten het niet meer schrijven. De rollen zijn onder ons allen verdeeld.  Er zijn onder ander personages zoals de commandant en de smid die door mij worden gespeeld. Nu moeten we nog veeeeel oefenen om het daarna ook voor te brengen voor onze klas en de klas van Wim. Spannend! Wordt vervolgd!

 

En ja we hebben ook nog even wat foto's toegevoegd van de uitstap van de groep van de chinchilla's vorige week  naar een dierenwinkel.  

 

Tot volgende week!

Verslaggevers Annika en Klaas

 

 

2 Berichten

FLL week (7/11 tem 10/11/2016)

Veel gewerkt aan FLL!!! Lees maar even....

 

Maandag:

We hebben gewerkt aan de FLL en iedereen heeft een 'probleem' bij het onderzoek. Er zijn dan vandaag ook professionals in onze klas om ons te helpen.

Dinsdag:

FLL: De groep van de chinchilla's zijn op uitstap geweest naar een dierenwinkel in Bree. De groep van de bijen zijn in de klas gebleven en hebben hard verder gewerkt aan hun eigen onderzoek.

Woensdag:

Het was hotelklas, Arianne was niet in de klas.  We werden verdeeld over de verschillende klassen. Ik (Annika) ben naar de klas van Roel geweest.  Ik heb de verschillende jongens en meisjes daar geholpen met hun IZW. Dat was best leuk!

Donderdag

Het was weer heel veel werken aan het onderzoek van de FLL.  We zijn bijna klaar en maar goed want de grote dag komt er stilletjes aan :-)))

Vrijdag:

Oei, geen school...lekker lang weekend!Jipie!

 

En ja het zesde heeft deze week nog gewerkt rond het thema spiegelen....zelfs onze schoenenkast werd een 'proefproject'. 

 

Verslaggever van de week: Annika

1 Berichten

Nog even een verslagje van een 'tijdje' geleden :-)

In voorbereiding op restaurantdag hebben we maandag in de voormiddag in groep chocolademousse gemaakt. We mochten eigenlijk niet proeven...toch even de lepels afgelikt :-). In de namiddag kregen we vrije werktijd. Spelletjes spelen maar ook programmeren voor FLL!

Dinsdag was het tijd voor nog enkele presentaties van onze onderzoeken. Mila was onder andere aan de beurt en ze vertelde ons over warmwaterbronnen.  Ze had een mooie presentatie en een mooi kunstwerk. Chapeau voor Mila! Ook Hidde bracht een boeiend verhaal over Harry Potter.  Joppe en Arne brachten ons vele nieuwtjes bij over tsunami's. En Sanne die had het dan weer over vulkaan-konijnen.  Een boeiende namiddag met zeer uiteenlopende onderwerpen!

Woensdag tijd voor restaurantdag. Vrije werktijd dus op het programma aangezien sommigen al naar het restaurant trokken voor alle voorbereidingen. Bij de eerste schift waren er niet zoveel mensen maar bij tweede schift was het full house.  Blije gezichtjes en ronde buikjes! Top-namiddag voor ons allen!

Donderdag: LVS toetsen op het programma voor vijf en zes.  Daarna 'ontspanning' op het kerkhof met heel de klas tijdens zedenleer/godsdienst. Uitleg over graven en urnen, de 'asmuur,....We zijn allen te voet gegaan. 

Vrijdag: Het zusje van Anders is op bezoek geweest. Ze heet Pippa.  Wat een schatje. We kregen allen een snoepketting. Jammie.  En dat was niet het enige cadeautje die vrijdag. Vic had voor ons allen een uiltje bij omdat zijn verjaardag in de vakantie valt.  Het was gehaakt door zijn oma.  We zijn met 21 dus dat zal wel veel werk zijn geweest.  Dank je wel!!

En wat hebben wij geleerd die week???? Ah ja, met al die leuke dingen op het programma zijn we onze toets Frans vergeten te vermelden.  Net voor we mochten smullen in het restaurant moesten we onze kennis Frans bewijzen. Herhalingstoets van contact 1 tot 4. Bon appétit.

Voor de rest hebben we vooral herhaling gehad van onze leerstof. 

Voor meer nieuws tot volgende week!!!!!

 

Verslaggevers van de week: Irwan en Tuur

2 Berichten

Bijna herfstvakantie!

Maandag: Het zesde startte met wiskunde: onregelmatige breuken.  Het vijfde kreeg een herhaling van de lessen Frans: contact 1 tem 4. Daarna ook nog wiskunde voor het vijfde met cijferen, maal en delen met kommagetallen.

Namiddag stond de FLL op het programma. De groep van de bijen (ik, Nore, zit in deze groep) heeft verder gewerkt aan het onderzoek en plant een uitstap naar een imker binnenkort.

Dinsdag; Het vijfde startte met wiskunde vandaag : veelhoeken.  Daarna hebben we samen een dictee over WP 1&2 gemaakt.  Dan het leuke deel van de dag: toneel!  Het ging over een meisje Fien. Fien wou wielrenner worden maar dit niet mocht van haar mama. De vriendin van Fien verhuisde naar Peer, ver weg van de woonplaats van Fien. Fien kon er niets anders op bedenken dan te fietsen van haar woonplaats in Nederland naar Peer. Grappig verhaal en leuke uitbeelding.  1 persoon deed drie mensen na in hetzelfde toneel.!!! Enkel door het uitdoen van kleding of terug aandoen konden we weten wie er aan het woord was. Toch opletten geblazen om te kunnen volgen.

In de namiddag: creativiteit met drukken. Met aardappelstempels de pot of de grond stempelen.  De rest mocht je met andere technieken afwerken.

Woensdag: Wederom wiskunde op het programma voor ons allebei.  Veelhoeken tekenen en procenten.  Daarna tijd voor IZW.  

Donderdag: Bezoek in het teken van FLL.  Een lerares van het PXL kwam ons uitleggen hoe we onze onderzoeken beter konden uitvoeren of meer specifiek. Leerrijk!  Dan even 'uitleven' met turnen. Een wedstrijdje basket onder de meisjes en onder de jongens.

Vrijdag: 's Morgens werkten we nog even door aan FLL.  Daarna gingen we zwemmen.  In het grote bad zijn we gestart met twee baantjes schoolslag. Daarna twee baantjes onder water. In de rij met gele ballen:  bij elke gele bal op de rug zwemmen en bij de laatste gele bal de vrije keuze: een salto onder water of ....  In de namiddag bij muzische vorming hadden we vrije werktijd: een tekening maken, toneel of andere. Ikzelf (Nore) heb samen met Jasmine en Elena een toneel gemaakt. 

 

Verslaggevers van de week: Nore en Irwan

2 Berichten

week 10/10 - Fijne toetsen :-)

Maandag:

Na de praatronde was het tijd voor een nieuwe toets Frans contact 4.  Het ging best wel goed voor mij (Sanne). In de wiskundeles ging het in het zesde over gelijkbenige driehoeken tekenen. Het vijfde heeft een extra instructie gekregen over het pakket (IZW).  Namiddag was het eindelijk dan weer tijd voor DE wedstrijd First Lego League (FLL).

Dinsdag:

Een hele boterham: Nederlands, wiskunde en werken in het pakket!  Namiddag de beloning FLL: werken aan het onderzoek en programmeren in de verschillende groepen.  Vooral het programmeren hebben we gedaan deze namiddag. Een aantal missies zijn al geslaagd.

Woensdag:

Wederom op het programma les Frans. Na de speeltijd toets Zintuigen. Voor mij ging het goed (Sanne)!

Donderdag: Vooral aan het IZW gewerkt deze dag. Het vijfde kreeg een instructie over tabellen en grafieken. Het zesde kreeg een herhaling over optellen en aftrekken met kommagetallen.

In de namiddag was het tijd voor de presentaties van onze onderzoeken. Vier groepjes zijn al aan de beurt geweest. De anderen komen volgende week aan de beurt.

Vrijdag:

Tijdens de les turnen hebben we wedstrijdjes badminton gespeeld.  Opslaan is best moeilijk.  Namiddag muzische vorming op het programma: stop motion filmpjes en grafische kunst (de groepen zijn gewisseld tov vorige keer). Maar omdat het vrijdag een speciale dag was voor Flo - het was exact 1 jaar geleden dat haar vader overleed - hebben we tijd gemaakt om ook een speciaal project samen met Flo te doen. Het werd een creatieve namiddag met Flo en enkele vrienden/vriendinnen.

We hebben allerhande puzzelstukjes gemaakt die we schilderden.  Dan hebben we deze puzzelstukjes op drie fotokadertjes geplakt. In deze fotokaders heeft Flo foto's geplaatst die ze zelf had uitgekozen.  In het kleinste kadertje hebben we een zelfgemaakt gedichtje geplaatst.  In het inloophuis de Kolibrie hebben we dan bij een hapje en een drankje een liedje gezongen.  De kadertjes zijn daar opgehangen als herinnering aan de papa van Flo, Paul. 

 

Verslaggever van de week: Sanne en Nore

 

0 Berichten

Week 03/10 - De actieve 'doe' week

Maandag was een vrije dag. Even relaxen en niet eens gedacht aan school (Einar).  Een verlengd weekend!!!

Op dinsdag was het tijd voor een nieuwe schooldag.  Het vijfde kreeg onder andere een les over breuken en over vierhoeken.  Er werd hard gewerkt in de pakketten en het ging goed voor mij (Sanne).  Tevens deden er enkele hoekenwerk. En dan was het tijd voor een leuk bezoek van een echte speurhond!  De hond heeft ons echt versteld doen staan. Hij gaf ons een demonstratie van zijn speurtalent.  Hij vindt blijkbaar ook legoblokjes terug die wij eerst in onze handen hadden gehad.  Deze blokjes die de hond vond, moeten we nu gebruiken in ons onderzoek van de First Lego League....daar moeten we nog even over nadenken hoe we dat gaan doen. Daarna had de Juf Laura (de druk- en teken Juf) een leuke opdracht voor ons. Ze leerde ons eerst een wasbeer tekenen.  En als de tekening klaar was werkten we deze af met houtskool . Dat gaf een mooi resultaat.

Op woensdag een rustige dag met eerst een les Frans  - contact 4 - en daarna stille werktijd.  Iedereen werkt dan in stilte en enkel vragen aan Arianne mogen gesteld worden.

Op donderdag tijdens de les zedenleer hadden we het over kinderrechten. Wat er weet op het programma stond tijden de les van wiskunde van Arianne zijn we even vergeten ...oeps.

Vrijdag tijd voor turnen: handbal.  We hadden veel energie en die konden we wel kwijt tijdens deze les.  Er waren zelfs enkele rode handen....wat kunnen sommigen hard gooien.

Na deze actieve les verbeterden we de oefeningen van Frans.  In de namiddag is de schrijver Erik Persoons komen kijken hoe ver we stonden met onze teksten voor het boek.  Met al onze teksten was hij zeker tevreden!  We mogen alles doormailen en dan zal hij trachten al onze ideeën te verwerken. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Het was een topweek!

 

Verslaggevers van de week: Sanne en Einar

 

0 Berichten

Week 26/09 - alles in teken van .....FIRST LEGO LEAGUE !!!!

Deze week zijn we op dinsdag gestart met de nieuwe wedstrijd van First Lego League.  De nieuwe opdrachten, missies zijn interessant.  Ze hebben allemaal te maken met dieren. Eerste kennismaking geslaagd! 

Het opbouwen van het geheel is gestart.  Met z'n allen zijn we de houten bak gaan halen.  Deze vormt de basis waarin de mat past. Op deze mat wordt alles in Lego opgebouwd. De klas is in twee groepen ingedeeld voor deze wedstrijd.

Maar niet alleen dat stond deze week op het programma.  We hebben ook nog aan onze teksten gewerkt. Weet je het nog? We zijn samen met de schrijver Erik Persoons een boek aan het schrijven.  Op woensdag hebben we vlijtig verder gewerkt. Enkele leerlingen zoals Tuur en Espen waren al klaar met hun tekst en hebben verder gebouwd met Lego. Alle vrije minuten worden gespendeerd aan de wedstrijd :-)

Natuurlijk stonden er ook 'gewone' lessen op deze week.  Zo was er woensdag ook tijd voor  Frans met op vrijdag wederom een toets van contact 3.

Onze persoonlijk onderzoeken zijn eveneens afgerond. Samen met Vincent en Irwan deed ik (Einar) een onderzoek over 'luchtdruk'.  We zullen onze onderzoeken in de loop van volgende weken nog in groep presenteren aan de klas.

 

Een drukke week in het teken van DE wedstrijd van het jaar :-)

 

Verslaggevers van de week: Einar en Sanne

 

0 Berichten

Als de tijd vliegt, vlieg dan mee :-)

Deze week begon met een toets Frans. Euhh goedemorgen :-).  In de namiddag was er tijd voor ons onderzoek. De 'bijna' laatste loodjes en toch moesten er nog veel 'details' afgewerkt.

Dinsdag was het een sportieve dag met de veldloop op het programma.  We zijn met de fiets gegaan en hebben daar de benen onder ons lijf gelopen......met resultaat!!!

Twee medailles voor onze klas: Klaas behaalde zilver en Einar behaalde brons.  Wat een prestatie!

Woensdag was het een vrije dag.  Zo midden in de week is dat wel leuk, tijd om even te relaxen.

Na de gewone lessen op donderdagvoormiddag zoals wiskunde hebben we in de namiddag ons onderzoek en onze brevetten afgerond. Nu nog presenteren in de volgende dagen (weken).

Tijdens de speeltijd heeft Einar ons laten zien wat hij al kan op de gitaar.

Vrijdag wederom Frans op het menu.  In de namiddag tijd voor creativiteit. In twee groepen zijn we opgedeeld samen met de klas van Wim. De ene groep heeft stop-motion filmpjes gemaakt.  De anderen zijn aan de slag gegaan met 'warme en koude kleuren'. Volgende keer (deze week) wisselen we  en krijgen we de kans om ook de andere activiteit te doen.

En zo is er alweer een week ten einde.  Wat vliegt de tijd.....

 

Verslaggever van de week: Vincent 

0 Berichten

ONS verhaal van de week

maandag 12/9/2016

Vandaag hebben  we onze allereerste toets van Frans gehad. Wat hadden we dit gemist :-)))) euhhh neen dus.

We zijn ook begonnen met ons eigen onderzoek. Ik vertel niet waarover, het blijft een verrassing.

dinsdag 13/9/2016

We zijn begonnen met onze brevetten van al de zintuigen. Echt alle zintuigen kwamen aan  bod.

woensdag 14/9/2016

Een gewone schooldag met veel leren....

donderdag 14/9/2016

Onze eerste les godsdienst of zedenleer. Namiddag werkten we verder aan onze brevetten en ons onderzoek.

vrijdag 15/9/2016

Erik Persoons de schrijver op bezoek!!!!

We mogen helpen een 'echt' boek schrijven.  Een zeeeer leuk project.  Ouders mogen helpen maar sommigen onder ons doen het graag alleen of in groep met vrienden.  Werken doen we eraan in de klas of thuis.  We hebben tijd tot 15 oktober 2016.  Het gaat over Luna in het pretpark.  Dat is de titel niet maar een 'hint' waarmee we mogen beginnen. 

 

Nog vergeten...thans leukste van de week....omwille van het zéééér warme weer speelden we talrijke waterspelletjes op de speelplaats :-))))))

 

Verslaggever van de week: Vincent en Elena

0 Berichten

Een eerste kort verslagje van de week :-)

Maandag : We zijn begonnen aan ons eerste eigen onderzoek. Voorbeelden: bakken , arm en rijk J.K.Rowling (schrijfster boeken Harry potter) en nog veel andere dingen. 

Dinsdag: Tijd voor een klassikaal onderzoek over zintuigen.  

Woensdag: Frans op de menu. Nog steeds leuk :-)

Donderdag: Tijdens zedenleer en godsdienst kennis maken met de nieuwe Juf en nieuwe Meester.

Vrijdag: We zijn voor de eerste keer gaan zwemmen. Vlak daarvoor deden we turnen.  Daarna dus afkoelen in het zwembad :-)

 

Enkel sfeerfoto's van de week: de feestvarkens Einar en Tuur, fun op de speelplaats en onderwaterwereld....:-)

 

Verslaggevers van de week: Elena & Hidde

 

0 Berichten