We zijn vertrokken

Ja hoor we zijn goed vertrokken ,we kennen het reilen en zeilen al van ons dagje .We hebben weer een leuke week achter de rug .S'morgens wanneer mama en papa naar huis gaan zitten we gezellig in ons kringetje ,we zijn begonnen met ons takenkindje van de dag en dat vinden we heel fijn .We mogen het licht aan en uit doen wanneer we in ons klasje komen of buiten gaan ,we mogen als eerste ons restaurantje binnen wandelen ,in het geliefde groene stoeltje zitten ,een beetje voor weerman of vrouw spelen en nog wel wat van die kleine dingetjes.

 

De speelplaats was voor sommige vriendjes in het begin nog wat aanpassen maar iedereen vindt het ondertussen heel leuk ,we hebben allemaal wel een paar grote vriendinnetjes of vriendjes van het lager die zich maar al te graag over ons ontfermen ,mooi om te zien weliswaar !!!

 

Juul had een maiskolf bij deze week ,wie eet dat ?De koe ,het paard ,het varken .Wat kunnen de mensen er nog mee maken ???? Popcorn ?Dat gaan we eens proberen en het viel in de smaak zeker weten .

Flo had een grote spin gevangen en meegebracht in een doosje ,we vertelden over de spin ,hoeveel poten ze had (moeilijk te bevatten natuurlijk)en we gingen eens kijken of we er eentje in levende lijve konden zien ?Yes er zat een mooi exemplaar aan ons raam.In een mooi web ook nog ,en laten we nu net ook een verhaaltje van dikkie  dik en de spin in ons groot boek hebben staan .

 

We gingen verven met de doosjes waterverf,eerst heel rustig uitleggen hoe we dat het best doen ,eerst in het bekertje dan het overtollige water deppen op ons doekje dan in de verf en verven maar ,PRACHTIG hoe goed het ging en hoe leuk ze het vonden .Een van de vriendjes dacht dat het ritueel telkens verteld moest worden terwijl er geverfd werd wat voor mij een heerlijk tafereel teweeg bracht :beker ,doek,verf verven en dat ontelbare keren achter mekaar .

 

We racen met onze auto's door de klas ,leuk als de klas een grote racebaan kon worden ,zogezegd zo gedaan ,met plakband maken we een racebaan ,plezier verzekerd .

 

Mama en papa we doen het SUUUUUUUUUUPER GOED !!!!!!!

ps foto's op smartschool